Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2021. Május 03. 10:13, hétfő | Helyi

Megalakult a Tamási Állatvédő Egyesület

Megalakult a Tamási Állatvédő Egyesület

Évek óta fáradhatatlanul dolgozik egy maroknyi tamási állatszerető ember azon, hogy a bajban lévő, utcán talált, gazdátlan állatokat biztonságba helyezzék, és felelős gazdákhoz juttassák.

Hogy mi vezetett az egyesületté váláshoz? Rengeteg papírmunka, sok utána járás – mondta nevetve Kovács Anett, a frissen megalakult Tamási Állatvédő Egyesület elnöke. – De igazából bennünk, tenni akarókban érett meg a gondolat, hogy valóban képesek vagyunk rá, ezt akarjuk, és belevágunk. Jelenleg 12 főből áll az egyesületünk, és természetesen várjuk a csatlakozókat, örülünk minden segíteni vágyónak. Célunk, feladatunk elsősorban a gazdátlan állatok szerető gazdához juttatása, és addig, míg ez megvalósul, szeretnénk róluk megfelelő körülmények között gondoskodni. Ehhez van szükségünk a helyi állatszerető emberek segítségére, hiszen nélkülük mi sem tudunk hatékonyan tevékenykedni. Azért is hoztuk létre az egyesületet, mert így egyrészt hivatalossá, másrészt könnyebbé válik az adományok gyűjtése. Egyelőre adó 1% gyűjtésére nem vagyunk jogosultak, de bárki támogathat bennünket bankszámlánkra utalással, vagy licit tárgyak felajánlásával, de kereshetnek minket telefonon, üzenetben is, ha például élelemmel, felszerelésekkel szeretnék segíteni a munkánkat.
Amellett, hogy az egyesület fő célkitűzése a gazdátlan állatok problémájának térségi megoldása, fontos hangsúlyt fektetnek az ivartalanítás népszerűsítésére, a felelős állattartás hangsúlyozására, örökbefogadói napok, bemutatók szervezésére, sportnapokra, gyermekrendezvényekre, sőt, a távlati tervek között szerepel egy állatotthon kialakítása és működtetése is.
- Rengeteg tervünk van a jövőre nézve – mondta Kovács Anett. – Most azon dolgozunk, hogy megfelelő kapcsolatokat alakítsunk ki a munkánkat segítő hivatalos szervekkel: jegyzőkkel, rendőrséggel. Bízunk benne, hogy nagyban segítik majd a tevékenységünket. Szeretnénk, ha egy olyan egyesületet működtethetnénk, ahol a tagok egyként állnak oda, ha feladat van, támaszai egymásnak, és minél szélesebb körben tudják népszerűsíteni a felelős állattartást. Bízom benne, hogy sikerül elérni a kitűzött célokat, és egyre kevesebb gazdátlan állattal találkozunk majd Tamási utcáin.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 10. 10:03, csütörtök | Helyi

Felfüggesztették a Vasút utcai hulladékfeldolgozó tevékenységét

A város jegyzője felszólította a Kft. ügyvezetőjét, hogy a technológiához kapcsolódó épületeket, berendezéseket helyezze üzembe, és a feldolgozást kezdje meg.

2021. Június 08. 09:18, kedd | Helyi

Június 4-étől országszerte hallhatunk verseket a vasút- és buszállomásokon

Többek között a siófoki, a pécsi, a kaposvári, a szekszárdi vasútállomásokon lehet majd verseket hallani, emellett a Volánbusz Bonyhádi, Paksi, Szekszárdi, Siófoki és Pécsi autóbuszállomásain.

2021. Június 08. 09:17, kedd | Helyi

Ittasan okozott balesetet

A rendőrök a helyszínen két férfit igazoltattak, akik mindketten jól láthatóan ittas állapotban voltak.

2021. Június 04. 15:39, péntek | Helyi

Átadták az Év turistaháza 2020 díjat

A járványügyi intézkedések enyhítésével a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. képviselői átvehették „Az Év Turistaháza 2020.” díjat Lengyel Annafürdőn, és átadhatták a Szentkúti kunyhó-Ökoház egy további fejlesztését.