Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2020. Május 20. 14:11, szerda | Helyi
Forrás: TEOL.HU

Nem engedik szabadon az utazó betörőt

Nem engedik szabadon az utazó betörőt

A férfi társaival betört többek között Tamásiban, Siófokon és Szekszárdon is.

Meghosszabbította egy 53 éves férfi letartóztatását július 4-ig a Szekszárdi Járásbíróság. Igazi utazó bűnözőről van szó, akit a rendőrség többféle minősítésű betöréses lopással gyanúsít. A bűncselekményeket hol egy, hol pedig két társával együtt követte el. Már az is árulkodó, hogy dombóvári lakos, de az úgynevezett tartózkodási helye Pécs volt, és jelenleg a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben van.

Társaival betört például Ugodon, Vásárosdombón, Pécsett, Szekszárdon, Bátaszéken, Mohácson, Mágocson, Tamásiban, Siófokon, Hahóton. Egy-egy településen többször is. Volt, amikor a tulajdonosok tetten érték őket, ezért elmenekültek, a bűncselekmény tehát kísérleti szakban maradt. Ilyen esetekben a már összekészített holmit eldobták. Volt, ahol egymillió forint készpénz és félmilliós – máshol 350 ezer forint értékű – aranyékszer volt a zsákmány. Máshonnan százezer forintot, esetleg sonkát, szalámit, pálinkát, értékes porcelánt, vagy éppen pénztárcát vittek el a benne lévő igazolványokkal együtt. Előfordult az is, hogy egy doboz cigarettát zsákmányoltak.

Az ügyben a nyomozás még tart. A gyanúsított részben tagad, részben pedig mások irányába igyekszik terelni a nyomozást. A letartóztatás meghosszabbításáig huszonhét bűncselekménnyel gyanúsították meg a büntetett előéletű férfit, aki tavaly január 12-én szabadult négy rablás és más bűncselekmények miatt kiszabott kilenc év kilenc hónap fegyházbüntetésből. Vagyis ott folytatta, ahol abbahagyta. Előtte már legalább hatszor ítélték szabadságvesztésre. Alappal feltételezhető tehát, hogy a szakképzetlen, munkanélküli vádlott a létfenntartását továbbra is bűncselekmények elkövetéséből fedezné, ha kiengednék.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 10. 10:03, csütörtök | Helyi

Felfüggesztették a Vasút utcai hulladékfeldolgozó tevékenységét

A város jegyzője felszólította a Kft. ügyvezetőjét, hogy a technológiához kapcsolódó épületeket, berendezéseket helyezze üzembe, és a feldolgozást kezdje meg.

2021. Június 08. 09:18, kedd | Helyi

Június 4-étől országszerte hallhatunk verseket a vasút- és buszállomásokon

Többek között a siófoki, a pécsi, a kaposvári, a szekszárdi vasútállomásokon lehet majd verseket hallani, emellett a Volánbusz Bonyhádi, Paksi, Szekszárdi, Siófoki és Pécsi autóbuszállomásain.

2021. Június 08. 09:17, kedd | Helyi

Ittasan okozott balesetet

A rendőrök a helyszínen két férfit igazoltattak, akik mindketten jól láthatóan ittas állapotban voltak.

2021. Június 04. 15:39, péntek | Helyi

Átadták az Év turistaháza 2020 díjat

A járványügyi intézkedések enyhítésével a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. képviselői átvehették „Az Év Turistaháza 2020.” díjat Lengyel Annafürdőn, és átadhatták a Szentkúti kunyhó-Ökoház egy további fejlesztését.