Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Május 20. 14:11, szerda | Helyi
Forrás: TEOL.HU

Nem engedik szabadon az utazó betörőt

Nem engedik szabadon az utazó betörőt

A férfi társaival betört többek között Tamásiban, Siófokon és Szekszárdon is.

Meghosszabbította egy 53 éves férfi letartóztatását július 4-ig a Szekszárdi Járásbíróság. Igazi utazó bűnözőről van szó, akit a rendőrség többféle minősítésű betöréses lopással gyanúsít. A bűncselekményeket hol egy, hol pedig két társával együtt követte el. Már az is árulkodó, hogy dombóvári lakos, de az úgynevezett tartózkodási helye Pécs volt, és jelenleg a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben van.

Társaival betört például Ugodon, Vásárosdombón, Pécsett, Szekszárdon, Bátaszéken, Mohácson, Mágocson, Tamásiban, Siófokon, Hahóton. Egy-egy településen többször is. Volt, amikor a tulajdonosok tetten érték őket, ezért elmenekültek, a bűncselekmény tehát kísérleti szakban maradt. Ilyen esetekben a már összekészített holmit eldobták. Volt, ahol egymillió forint készpénz és félmilliós – máshol 350 ezer forint értékű – aranyékszer volt a zsákmány. Máshonnan százezer forintot, esetleg sonkát, szalámit, pálinkát, értékes porcelánt, vagy éppen pénztárcát vittek el a benne lévő igazolványokkal együtt. Előfordult az is, hogy egy doboz cigarettát zsákmányoltak.

Az ügyben a nyomozás még tart. A gyanúsított részben tagad, részben pedig mások irányába igyekszik terelni a nyomozást. A letartóztatás meghosszabbításáig huszonhét bűncselekménnyel gyanúsították meg a büntetett előéletű férfit, aki tavaly január 12-én szabadult négy rablás és más bűncselekmények miatt kiszabott kilenc év kilenc hónap fegyházbüntetésből. Vagyis ott folytatta, ahol abbahagyta. Előtte már legalább hatszor ítélték szabadságvesztésre. Alappal feltételezhető tehát, hogy a szakképzetlen, munkanélküli vádlott a létfenntartását továbbra is bűncselekmények elkövetéséből fedezné, ha kiengednék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.