Városlista
2020. április 6, hétfő - Vilmos, Bíborka

Hírek

2020. Március 26. 11:16, csütörtök | Helyi

Saját kutyáját éheztette

Saját kutyáját éheztette

A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 40 éves férfival szemben folytattak állatkínzás miatt.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre még 2019 szeptemberében, mert az egyik Udvariban levő lakóház udvarán egy kutyát az épület oszlopához kötözve, rossz fizikai állapotban találtak. Az egyenruhások rövid időn belül a helyszínre mentek, ahol egy körülbelül kétéves közepes termetű alultáplált kutya volt kikötve. Az ebet azonnal menhelyre szállíttatták, és gondoskodtak orvosi ellátásáról is.

Az eset kapcsán a Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást állatkínzás gyanúja miatt. Kiderült, hogy az Udvariban levő házban egy 40 éves férfi élt albérletben. A kutya is az ő tulajdona. A rendőrök az eb gazdáját gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Kiderült, hogy a kutya hetekig nem kapott enni, valamint a kötél, amellyel ki volt kötve, súlyos sérüléseket okozott neki.

A tamási rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 06. 13:44, hétfő | Helyi

Tamásiban is fertőtlenítik a forgalmasabb helyeket

A következő napokban a buszmegállókban, játszótereken és a központi buszváróban zajlanak majd a munkálatok.

2020. Április 06. 08:23, hétfő | Helyi

Modernizálta tamási szupermarketét a SPAR

A tamásiak és a környékbeliek bevásárlását teszi kényelmesebbé és gyorsabbá március 26-tól a Garay utca 1-3. szám alatti modernizált SPAR szupermarket.

2020. Április 06. 08:21, hétfő | Helyi

744-re emelkedett hazánkban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma

A Tolna megyei fertőzöttek száma a tegnapi 10-ről mára 12-re emelkedett.

2020. Április 05. 15:39, vasárnap | Helyi

Több tűzeset is történt a napokban

Az elmúlt napokban három szabadtéri tűzesethez riasztották a Tolna megyei tűzoltó egységeket.