Városlista
2021. január 27, szerda - Angelika

Hírek

2020. November 27. 09:06, péntek | Helyi

Szén-monoxid mérő készüléket és füstérzékelőt vihettek magukkal a szerencsés nyertesek

Szén-monoxid mérő készüléket és füstérzékelőt vihettek magukkal a szerencsés nyertesek

Öt darab szén-monoxid mérőt és 5 füstérzékelőt osztottak ki a Rádió Antritt, a Tamási Rádió és a Paks FM rádiók segítségével.

Egy nyereményjáték jegyében a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság jóvoltából, megyénk rádiócsatornáin keresztül szén-monoxid mérő és füstérzékelő készülékekhez juthattak hozzá a szerencsés játékosok. A Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság 17 darab füstérzékelőt és 8 darab szén-monoxid mérő készüléket ajánlott fel Tolna megye lakossága részére, amelyből 5 darab szén-monoxid mérőt és 5 darab füstérzékelőt osztottunk ki a Rádió Antritt, a Tamási Rádió és a Paks FM rádiók segítségével az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által összeállított tűzvédelmi tesztek kérdéseinek helyes megfejtői között. A rádiók nyereményjátékán felüli eszközöket a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi kirendeltségei a Magyar Vöröskereszttel együttműködve juttatták el azokhoz a családokhoz, ahol a leginkább szükség volt az említett veszélyekre figyelmeztető készülékek beüzemelésére. A nyereményjáték résztvevői és a hallgatók a tűzvédelmet érintő általános ismeretekkel gyarapíthatták, egészíthették ki a tudásukat. A rádiók műsorvezetői jóvoltából megyénkben is előforduló lakástüzekkel, szén-monoxid mérő riasztásokkal kapcsolatos káreseteket elemezhettünk ki, különös figyelmet fordítva az egyes események megelőzhetőségére - tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A katasztrófavédelemhez a szén-monoxid miatt érkező segélyhívások évről évre növekvő számából is jól látszik, hogy egyre többen használnak szén-monoxid-érzékelőt Magyarországon. Érzékelőt csak megbízható forrásból, műszaki cikkeket forgalmazó üzletben szabad vásárolni. Vásárlásnál keressék a magyar nyelvű használati utasítással rendelkező és megfelelő minőségű készülékeket. Az ajánlott készülékek listája a katasztrófavédelem honlapján elérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 09:59, kedd | Helyi

A pékségeket ellenőrzik a héten a megyében

Tamásiban január 28-án, csütörtökön kell az ellenőrök jelenlétére számítani.

2021. Január 26. 09:58, kedd | Helyi

Több baleset is történt a megye útjain a hétvégén

A Tolnanémedi és Simontornya között történt balesetben a jármű vezetője és utasa is könnyebben megsérült.

2021. Január 20. 14:24, szerda | Helyi

A hétvégén zajlanak a felvételik

A tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium ebben a tanévben rendhagyó módon várja az új diákokat.

2021. Január 20. 14:22, szerda | Helyi

Elismerő kitüntetést vehetett át Kárász Attila

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. hagyományosan, de rendhagyó módon idén is átadta a Gyulaj Zrt.-ért aranygyűrűt.