Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 27. 09:06, péntek | Helyi

Szén-monoxid mérő készüléket és füstérzékelőt vihettek magukkal a szerencsés nyertesek

Szén-monoxid mérő készüléket és füstérzékelőt vihettek magukkal a szerencsés nyertesek

Öt darab szén-monoxid mérőt és 5 füstérzékelőt osztottak ki a Rádió Antritt, a Tamási Rádió és a Paks FM rádiók segítségével.

Egy nyereményjáték jegyében a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság jóvoltából, megyénk rádiócsatornáin keresztül szén-monoxid mérő és füstérzékelő készülékekhez juthattak hozzá a szerencsés játékosok. A Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság 17 darab füstérzékelőt és 8 darab szén-monoxid mérő készüléket ajánlott fel Tolna megye lakossága részére, amelyből 5 darab szén-monoxid mérőt és 5 darab füstérzékelőt osztottunk ki a Rádió Antritt, a Tamási Rádió és a Paks FM rádiók segítségével az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által összeállított tűzvédelmi tesztek kérdéseinek helyes megfejtői között. A rádiók nyereményjátékán felüli eszközöket a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi kirendeltségei a Magyar Vöröskereszttel együttműködve juttatták el azokhoz a családokhoz, ahol a leginkább szükség volt az említett veszélyekre figyelmeztető készülékek beüzemelésére. A nyereményjáték résztvevői és a hallgatók a tűzvédelmet érintő általános ismeretekkel gyarapíthatták, egészíthették ki a tudásukat. A rádiók műsorvezetői jóvoltából megyénkben is előforduló lakástüzekkel, szén-monoxid mérő riasztásokkal kapcsolatos káreseteket elemezhettünk ki, különös figyelmet fordítva az egyes események megelőzhetőségére - tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A katasztrófavédelemhez a szén-monoxid miatt érkező segélyhívások évről évre növekvő számából is jól látszik, hogy egyre többen használnak szén-monoxid-érzékelőt Magyarországon. Érzékelőt csak megbízható forrásból, műszaki cikkeket forgalmazó üzletben szabad vásárolni. Vásárlásnál keressék a magyar nyelvű használati utasítással rendelkező és megfelelő minőségű készülékeket. Az ajánlott készülékek listája a katasztrófavédelem honlapján elérhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.