Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 05. 08:56, kedd | Helyi
Forrás: radiop.hu, fotó: opsz.hu

Polgárőr nap Tolna megyében

Polgárőr nap Tolna megyében

A Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatát adták át Péter Csabának, a Tamási Polgárőr Egyesület elnökének

14. alkalommal rendezték meg augusztus 2-án Pálfán, a polgárőr napot. A rendezvényen részt vett számos megyei polgárőr vezető, rendőrségi vezető és közel 1200 polgárőr és családtagjaik.
Széles János a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket, s elmondta, hogy nagyon örül, hogy ilyen sokan látogattak el a családjukkal a megyei polgárőr napra. Beszédében kifejtette, hogy ez a nap a polgárőrökről szól, a családtagokról, hogy mindenki jól érezze magát, új barátságok és kapcsolatok jöjjenek létre.
Horváth Imre Pálfa község polgármestere, aki egyben a rendezvény fővédnöke volt, nagy tisztelettel köszönte meg a polgárőrök mindennapi önkéntes munkáját. Büszke arra, hogy ebben az évben Pálfán került megrendezésre a megyei polgárőr nap.

Az Országos Polgárőr Szövetséget Márton Zoltán funkcionális alelnök képviselte. Ünnepi nyitó beszédében elmondta, hogy a Tolna megyei polgárőrök kiválóan dolgoznak, és az Országos Polgárőr Szövetség nevében megköszönte önkéntes munkájukat.
A polgárőr napon több megye is képviselte magát, köszönhetően a megyék közti szoros kapcsolatrendszernek és barátságnak. Így többek közt Somogy megyéből is érkeztek polgárőrök, tudtuk meg Peszt Pétertől a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnökétől. Baranya megyét Zámbó Péter a Baranya Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Csongrád megyét pedig, Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke képviselte.
A nyitó beszédek után elismerések átadására került sor.
Márton Zoltán az Országos Polgárőr Szövetség funkcionális alelnöke a kiemelkedő polgárőr tevékenységéért, Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát adta át:
Horog Csabának, a Pálfai Polgárőr Egyesület elnökének,
Mihálovics Istvánnak, a Faddi Polgárőr Egyesület elnökének,
Peszt Attilának, az Udvari Polgárőr Egyesület tagjának, Udvari polgármesterének,
Mukli Zoltán, rendőr főhadnagynak, Nagydorogi Őrsparancsnoknak.
Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatát adta át:
Péter Csabának, a Tamási Polgárőr Egyesület elnökének,
Simon Lászlónénak, az Iregszemcsei Polgárőr Egyesület tagjának
Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatát adta át:
Takaróné Antal Tímea Erzsébetnek, a Bátai Polgárőr Egyesület tagjának,
Máriás Attilának, a Dunaföldvári Polgárőr Egyesület tagjának.
Dr. Kovács Zoltán rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány helyettese a „Közlekedésbiztonság terén nyújtott kiváló munkájáért, elismerést adott át:
János Annának a Szekszárdi Polgárőr Egyesület tagjának, a Szekszárdi Járás koordinátorának.
Zádori József a Dalmandi polgármester és Dalmand képviselő testülete nevében, a Dalmandi Polgárőr Egyesületben végzett kiváló önkéntes munkájáért az év polgárőre címet adta át Balaskó Ernőnek.
Király Gábor a Dombóvári Polgárőr egyesület elnöke, az év „Dombóvári Polgárőre” díjat adta át: Babulják Istvánnak, és az év „Dombóvári Kiváló Polgárőre” díjat, Dudás Pálnak és Tárnok Istvánnak adta át.
Széles János a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, a polgárőr tevékenységet segítő kiemelkedő munkájáért jutalomban részesítette Csehó József rendőr törzszászlós urat, Pálfa volt körzeti megbízottját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.