Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 28. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Pozitív fejlemény jöhet cafeteria-fronton

Pozitív fejlemény jöhet cafeteria-fronton

Alkalmazhatóvá válhat az az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárakra vonatkozó szabály, amelyet tavaly fogadott el az országgyűlés, amely lehetővé tette a munkáltatók számára, hogy célzott szolgáltatásokat biztosítsanak alkalmazottaiknak - írja a Napi Gazdaság. A javaslat lehetővé teszi egy külön jogcím alkalmazását is.

Az akkori javaslat szerint a munkáltató nemcsak úgy támogathatja a munkavállalókat, hogy a pénztárakba tagdíjat fizet számukra, hanem úgy is, hogy külön forrást képezve lehetőséget biztosít bizonyos nem pénzbeni támogatásokra. Ezt a szabályt azonban eddig a gyakorlatban megvalósíthatatlanná tette, hogy az erre a célra befizetett összeget nem lehetett dedikáltan nyilvántartani. A szabályozás szerint a befizetett tagdíj a tagok számlájára kerül, s máshová nem. Ezt a problémát oldja fel egy a parlament előtt lévő módosító. A javaslat lehetővé teszi egy külön jogcím alkalmazását is, vagyis a munkaadó eldöntheti, hogy az általa utalt összeg a tagok egyéni számlájára kerüljön-e vagy a célzott szolgáltatásra elkülönített közös számlára.

Utóbbi után a munkaadó minden alkalmazott után a minimálbér összegéig a béren kívüli juttatások szerint, fölötte az egyes juttatások szerint fizet adót. Vagyis a munkaadónak nem kerül többe ez a fajta juttatás, mint ha az egyéni számlára utalna − sőt, az egyéni tagdíjak a minimálbér húsz vagy harminc százalékáig adóznak kisebb kulccsal. A javaslat szerint a közös számlán lévő összeg sosem kerülhet a tagok egyéni számlájára, még akkor sem, ha az adott szolgáltatás kifizetését követően marad valamennyi pénz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.