Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. November 26. 06:46, szerda | Helyi

Pro Urbe Tamási - Szalai Iván és Tóth József

Pro Urbe Tamási - Szalai Iván és Tóth József

A „Pro Urbe Tamási” kitüntetés olyan személyeknek adományozza az önkormányzat, akiknek tevékenysége a város gazdasági, társadalmi, kulturális életében, fejlődésében kiemelkedő jelentőségűnek bizonyult

Szalai Iván és Tóth József november 20-án, az ünnepi testületi ülésen vehették át a Pro Urbe kitüntető címet.

Szalai Iván 1945-ben született Tamásiban. Nős, 2 felnőtt gyermek édesapja. Az Agrártudományi Egyetemen szerzett diplomát. Munkahelyei: Termelőszövetkezet Pári, főagronómus; Gyulaj Állami Erdőgazdaság; Tamási falugazdászi irodavezető. Egyik fő kezdeményezője volt a Trianon emlékmű létesítésének, amely civil támogatásokból valósult meg. Közreműködött az emlékmű állításával kapcsolatos munkálatokban is, amely a Kossuth tér és az Eötvös utca közötti észak-déli irányú gyalogos sétányt szegélyező park sávjában, a meglévő első világháborús emlékmű mellett került elhelyezésére.
A szépen elkészült emlékmű és a körülötte kialakult tér adta az ötletet, hogy a könyvtár előtti II. világháborús műalkotás is ide kerüljön áthelyezésre. Másik két társával együtt felajánlotta segítségét és közreműködött a II. világháborús emlékmű áthelyezésében és az I. világháborús emlékmű felújításában. A Trianon emlékmű létesítése, a II. világháborús emlékmű áthelyezése és az I. világháborús emlékmű felújítása során vállalt kezdeményezőkészsége, áldozatos munkája is rámutat arra, hogy fontosnak tartja lakóhelye fejlődését, a városkép szebbé tételét. Tamási város fejlődéséért végzett tevékenysége alkalmassá teszi Szalai Ivánt a „PRO URBE TAMÁSI” kitüntető címre.

Tóth József 1945-ben született Pálfán. Özvegy, 2 felnőtt gyermek édesapja és 4 unoka nagyapja. Iskolai végzettsége: Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola.
Tamásiban a Kop-Ka ÁFÉSZ-nál kezdett dolgozni kereskedelmi előadóként, majd áruforgalmi főosztályvezetői megbízást kapott, és azt követően 16 éven keresztül az ÁFÉSZ elnöke volt. A Trianon emlékmű létesítésében kezdeményezőként tevékenykedett társaival együtt. A Trianon emlékmű létesítése, a II. világháborús emlékmű áthelyezése, továbbá az I. világháborús emlékmű felújítása során vállalt közreműködése, segítőkészsége is azt bizonyítja, hogy előtérbe helyezi lakóhelye fejlődését. Tamási város gazdasági, társadalmi, kulturális életében, fejlődésében betöltött kiemelkedő szerepe alapján Tóth Józsefet a „PRO URBE TAMÁSI” kitüntető címmel jutalmazta a város önkormányzata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!