Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 22. 17:58, vasárnap | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Rally: R5-el koronázzuk meg az idei évet

Rally: R5-el koronázzuk meg az idei évet

Aligha sikerülhetett volna jobban Csomós Mixi és Nagy Attila idei évada, hiszen a Peugeot 208 R2-jükkel a magyar bajnokságban három bajnoki címet gyűjtöttek be,

amiket a Szilveszter Rallye-n egy kiváló Skodával készülnek megünnepelni. A csapatvezetőjükkel, Szabó Krisztiánnal beszélgettünk a páros év végi terveiről.

Tavaly óriási buli volt az East Motorsportnak, valamint a Csomós Mixi-Nagy Attila párosotoknak egyaránt a Szilveszter Rallye, hiszen pályafutásuk során először ülhettek R5-ben a srácok. Idén mire készültök?

Nem maradhat ki ezúttal sem a Szilveszter Rallye, ahol egyértelműen az lesz a cél, hogy megkoronázzuk, vagyis Mixiék megkoronázzák a három bajnoki címet, sok futamgyőzelmet és külföldi sikereket is hozó fantasztikus esztendőt.

Ez mit takar? Látványra, vagy időre próbálják meg terelgetni a Hungaroring környékén a 208 R2-t?

Kicsit mellé lőttél a kérdéssel, mert a mogyoródi bulifutamra nem a megszokott Peugeot-val nevezett be a párosunk. A tavalyi évhez hasonlóan idén is szereztünk nekik egy Skoda Fabia R5-öt, amit az elmúlt év Szilveszter Rallye-ján egy szenzációs versenyautónak ismertünk meg. Ezzel biztosan méltó módon búcsúzhatunk 2019-től. Nem csak a fiúk, hanem a lelkes csapatunk, a szponzoraink, a családtagjaink, illetve a barátaink és szurkolóink is megérdemlik, hogy Mixiék újra csapassanak egyet ezzel az űrtechnikával. Sok köszönettel tartozunk mindenkinek 2019-ért.

Hagyjuk akkor a Peugeot-t, nézzük a Skodát. Látvány, vagy kiugró eredmény?

Eredménycentrikusak a fiúk, egész évben így versenyeztek és a Szilveszter Rallye-n is ebben a felfogásban gurulnak oda a rajtvonal mögé. Időre fognak menni Mixiék, mert nagyon szeretnének bekerülni az élmezőnybe. Szerencsére most komolyabb felkészülésre lesz módunk, mint amilyenre 2018-ban volt. Akkor szinte az utolsó pillanatban jött a lehetőség arra, hogy a párosunk kipróbálja a rallyesport itthoni és európai csúcsát jelentő versenyautót, ismerkedésről szó sem lehetett. Idén ettől kedvezőbb a helyzetünk ezen a téren, talán a hivatalos teszt előtt lesz egy üléspróba. Tavaly a magyar értékelésben harmadikként, az összetettben pedig ötödikként intették le a fiúkat. Jó lenne, ha ezúttal ezen az eredményen egy vagy akár több helyezéssel is sikerülne javítaniuk a futam végére.

Köszönjük együttműködő partnereinknek:

East Motorsport Kft, Balázs- Diák Kft, ZÉG Kft, Mika Gábor e.v., Vári- Vill Kft, Alu Casting Support Kft, Tau- Trade Bt, Magyar Trans Kft, Progast Kft, Heda- Sped Kft, Sárospatak Város Önkormányzata, Tiger Tools Kft, Dorka Trans Kft, RSZ- Kő Kft, Hun-Therm Consulting Kft, Nagy József e.v, Szotcar Autószerviz Kft, Főnixlift Kft, Granulines Kft, PharmaTrans- H&P Consulting Kft, Ruszkai és Ruszkai Kft, Tóth- Szer Kft, Tóth Imre e.v., Zöld Élet Szociális Szövetkezet, Strong Bau Invest Kft, Draben Safety Kft, Edo 2003 Kft, Makó Dávid e.v., Onder Györgyné e.v.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.