Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2020. Május 08. 10:10, péntek | Helyi

Rászoruló családok vehettek át csomagot Tamásiban és környékén

Rászoruló családok vehettek át csomagot Tamásiban és környékén

A Vöröskereszt az egész országban igyekszik a vírus által károsult családokon, egyéneken a lehetőségeihez képest segíteni.

Tolna megyében partnerül keresték a TESCO áruházakat, valamint a tamási COOP üzleteket, így saját erőből és az ő támogatásukkal tudtak csomagokat készíteni. Ezek főként tartós élelmiszerekből álltak, hiszen a családoknak erre van szükségük most leginkább. Emellett, főleg ahol gyerekek is vannak, a Milka adomány segítségével csoki tojásokat is osztottak.
- Mindezt a teljesség igénye nélkül tettük, hiszen minden családon nem tudunk segíteni – mondta Gulyás Katalin, a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének igazgatója. - Igyekszünk az önkénteseink jelzéseit figyelembe venni, vagy a polgármesteri hivatalok, családsegítők információját is hasznosítani. Most azoknak a családoknak igyekeztünk segítséget nyújtani, akik a vírus miatt kerültek hátrányos helyzetbe. Például elvesztették a munkahelyüket, vagy egy, vagy több kisgyermek van a családban, és az édesanya nem tud dolgozni, mert otthon kell lennie, vigyázni rájuk, tanulni velük. Az elmúlt napokban 20-22 csomagot osztottunk ki Tamásiban, Mucsiban, Szakályban, Iregszemcsén és Simontornyán.
Tervezzük azt, hogy a következőkben egy-egy idősotthont is felkeresünk, és egyeztetünk velük arról, hogy fogadnak-e csokoládé adományt. Tudjuk, hogy most az idősotthonokból sem mehetnek ki a lakók, és látogatót sem fogadhatnak. Ha van arra mód, hogy a vezetőnek lezárt, gyári dobozban átadjuk a csokoládékat, amiket pihentetnek pár napig úgy, hogy senki nem nyúl hozzájuk, akkor bízunk benne, hogy tudunk egy kis örömet csempészni az idősek mindennapjaiba.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 15:13, szerda | Helyi

Töretlen a nyaralókártya program sikere Tolna megyében

A megyeszékhelyhez csatlakozott a Bonyhádi-, a Dombóvári-, a Paksi- és a Tamási Rendőrkapitányság is.

2020. Július 07. 11:42, kedd | Helyi

Huszonhat egyesület közel százötven versenyzője állt rajthoz

A dobószámokra specializálódott Tamási Tam-Bau AC kitett magáért a megmérettetésen.

2020. Július 07. 11:41, kedd | Helyi

Folytatódnak az időszaki kiállítások a Tamási Galériában

A kulturális intézmények nyitásával a Tamási Galéria is újra megnyitotta kapuját a látogatók előtt, az állandó tárlat mellett folytatják havi rendszerességgel változó időszaki kiállításaikat is.

2020. Július 06. 08:32, hétfő | Helyi

Cukrászdákat ellenőriznek a megyében

Tamásiban csütörtökön, július 9-én kell ellenőrökre számítani.