Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Május 08. 10:10, péntek | Helyi

Rászoruló családok vehettek át csomagot Tamásiban és környékén

Rászoruló családok vehettek át csomagot Tamásiban és környékén

A Vöröskereszt az egész országban igyekszik a vírus által károsult családokon, egyéneken a lehetőségeihez képest segíteni.

Tolna megyében partnerül keresték a TESCO áruházakat, valamint a tamási COOP üzleteket, így saját erőből és az ő támogatásukkal tudtak csomagokat készíteni. Ezek főként tartós élelmiszerekből álltak, hiszen a családoknak erre van szükségük most leginkább. Emellett, főleg ahol gyerekek is vannak, a Milka adomány segítségével csoki tojásokat is osztottak.
- Mindezt a teljesség igénye nélkül tettük, hiszen minden családon nem tudunk segíteni – mondta Gulyás Katalin, a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének igazgatója. - Igyekszünk az önkénteseink jelzéseit figyelembe venni, vagy a polgármesteri hivatalok, családsegítők információját is hasznosítani. Most azoknak a családoknak igyekeztünk segítséget nyújtani, akik a vírus miatt kerültek hátrányos helyzetbe. Például elvesztették a munkahelyüket, vagy egy, vagy több kisgyermek van a családban, és az édesanya nem tud dolgozni, mert otthon kell lennie, vigyázni rájuk, tanulni velük. Az elmúlt napokban 20-22 csomagot osztottunk ki Tamásiban, Mucsiban, Szakályban, Iregszemcsén és Simontornyán.
Tervezzük azt, hogy a következőkben egy-egy idősotthont is felkeresünk, és egyeztetünk velük arról, hogy fogadnak-e csokoládé adományt. Tudjuk, hogy most az idősotthonokból sem mehetnek ki a lakók, és látogatót sem fogadhatnak. Ha van arra mód, hogy a vezetőnek lezárt, gyári dobozban átadjuk a csokoládékat, amiket pihentetnek pár napig úgy, hogy senki nem nyúl hozzájuk, akkor bízunk benne, hogy tudunk egy kis örömet csempészni az idősek mindennapjaiba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.