Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 04. 07:19, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Räikkönen: Egy kis szerencsével az élen leszünk

Räikkönen: Egy kis szerencsével az élen leszünk

Kimi Räikkönen úgy érzi, hogy ő cseppet sem változott az elmúlt két évben, azt viszont elismerte, hogy a Lotusnál uralkodó körülményeknek köszönhetően nyugodtabbnak és kiegyensúlyozottabbnak tűnhet.

Az enstone-i istálló finn pilótája a csapat hivatalos honlapján mesélt a csapatnál uralkodó pozitív hangulatról, és arról hogy egyelőre csak egy kis szerencse választja el a Lotust az élcsapatoktól.

Miután Ausztráliában közte és a csapata közti kommunikációs hiba miatt az időmérő edzés első fázisában kiesett, Malajziában pedig váltócsere miatt öthelyes rajtbüntetést kapott, 2007 világbajnoka már nagyon szeretne egy problémamentes versenyhétvégét. Kimi Raikkönen úgy gondolja, – miután az akadályok ellenére mindkét futamot pontszerző helyen zárta – hogy a Lotus E20 képes felvenni a versenyt az élmezőny autóival.

„Biztatóan kezdtünk – közölte Räikkönen csapata hivatalos honlapján. – Időnként elég frusztrálóak voltak a kasztnival kapcsolatos gondok a tesztidőszakban, aztán a kavarodás Ausztráliában az időmérőn és a váltócsere Malajziában, de megmutattuk, hogy bármilyen problémát képesek vagyunk megoldani, és ebből erőt tudunk meríteni. Az autót jó vezetni, és egyértelműen megvan a tempónk ahhoz, hogy az élen lehessünk, csak egy kis szerencsére van szükségünk.”

A Formula–1-től való kétéves távollétével kapcsolatban a következőket mondta: „Mintha el sem mentem volna, a csapat jól dolgozik, és én is eredményesen tudok együttműködni velük, ami megkönnyíti a dolgokat. Én nem változtam, ugyanolyan motivált vagyok, mint amilyen korábban voltam. Sokan talán kiegyensúlyozottabbnak látnak, ami szerintem a csapatnak köszönhető. Itt más az atmoszféra a korábban tapasztaltakhoz képest, mindenki nagyon nyitott és nyugodt, de ugyanakkor elképesztő keményen dolgozik, és nagy figyelmet szentel a részleteknek. Jól érzem magam itt, aminek köszönhetően a versenyzésre tudok koncentrálni.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.