Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2015. Augusztus 06. 07:09, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Rio 2016 - Bemutatták a magyar olimpiai csapat sportruházatát

Rio 2016 - Bemutatták a magyar olimpiai csapat sportruházatát

Több mint kétórás, látványos showműsor keretében mutatták be szerdán este a magyar olimpiai csapat Rio 2016 kollekcióját, amelyet az adidas készített a jövő évi játékokra.

A budapesti Várkert Bazárban, a játékok rajtja előtt kereken egy évvel megtartott rendezvényen kiderült, hogy a japán alapanyagból készült, magyar motívumokat is tartalmazó kollekció domináns színárnyalata - a korábban megszokott bordóval szemben - ezúttal a méregzöld lesz, s mellette még az almazöld kap szerepet.
Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára elmondta, megtisztelőnek tartja, hogy a tervezésbe az adidas a MOB-ot is bevonta.

Az est során többször elhangzott, hogy a világcég összesen hat ország sportolóit öltözteti Rio de Janeiróban, a magyaron kívül még a német, a brit, az ausztrál, az etióp, valamint a Trinidad és Tobagó-i olimpiai csapatot.

Közülük a németen kívül a magyar ötkarikás válogatott az egyetlen, amely 1968 óta mindig az adidas szerelésében szerepelt a nyári játékokon.

A bemutató vendégei a sportdivat változását is nyomon követhették, miután az elmúlt 47 esztendő eddigi összes magyar olimpiai ruházata feltűnt a színpadon. Ebben olyan híres magyar sportolók nyújtottak segítséget, mint Dunai Antal, Kulcsár Győző, Bóbis Ildikó, Foltán László, Martinek János, Kovács Antal, Kovács István, Vörös Zsuzsanna, Vajda Attila, Varga Tamás, Dombi Rudolf és Fazekas-Zur Krisztina.

A riói sportkollekciót pantomimesek mutatták be, akik mozdulataikkal a magyar sikersportágak jellemző pillanatait elevenítették meg. Az est egy brazil szambaelőadással zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok