Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2011. December 01. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rogán: januárra csúszhatnak az IMF-tárgyalások

Rogán: januárra csúszhatnak az IMF-tárgyalások

Elképzelhető, hogy csak január elején kezdődnek meg a tárgyalások az IMF-fel - mondta Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke ma reggel a Magyar Televízióban.

Mint mondta a külgazdasági kapcsolatok Fellegi Tamáshoz tartoznak, ezért van az, hogy nem Matolcsy György miniszter vezeti a tárgyalásokat az IMF-fel. Rogán Antal azt mondta, nem a költségvetésről, elsősorban a hosszabb távú szabályozási kérdésekről, például a pénzintézeti szektorról kell megállapodni az IMF-fel.

A kormányszóvivő tegnap jelentette be, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vezeti a magyar delegációt a Nemzetközi Valutaalappal folytatandó tárgyalásokon. A küldöttség tagja Pleschinger Gyula pénzügypolitikáért felelős államtitkár és Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának elnöke. Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán azzal indokolta Matolcsy kimaradását, hogy a kormányon belüli munkamegosztás alapján ő 'a magyar növekedési terv elkészítéséért, annak kidolgozásáért és végrehajtásáért felel'.

Közben a magyar jegybank elnök szerint az adósságcsökkentés a befektetői bizalom nélkül nem megy. Simor András a GKI Gazdaságkutató mai konferenciáján azt mondta, a keddi 50 bázispontos jegybanki kamatemelés segít abban, hogy az IMF-EU megállapodás megkötéséig, amelyre az országnak égető szüksége van, stabilizálja a pénzpiacokat.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 09:54, csütörtök | Belföld

PM-államtitkár: könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben

2024. Február 29. 09:47, csütörtök | Belföld

Csaknem kétszer annyian haltak meg januárban, mint ahányan születtek

Az előzetes adatok szerint 2024 januárjában 6650 gyermek született, és 11 723 ember halt meg; 2023 januárjához képest a születések száma 12, a halálozásoké 1,1 százalékkal csökkent

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Belföld

Hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban

Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban, tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat a modern napelemes rendszerek telepítése