Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2011. Augusztus 03. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: STOP

Értelmetlen, de látványos

Értelmetlen, de látványos

Nagyon pihent elméjű, puzzle-függő embereknek készül a hatszög-óra, amiről csak a tulajdonosa tudja, mennyi is a pontos idő.

A kódfejtők ideje lejárt - vagy mégsem? Az állandó dekódolásra vágyóknak készül az a karóra, melynek "számlapját" LED-csövecskékből álló hatszöveg alkotják. Öt nehézségi szintet állíthat be a felhasználó, attól függően, mennyire akarja összezavarni ismerőseit vagy saját magát. Garantáltan már az első megfejtése is komoly kihívást jelent a be nem avatottaknak.

A csövecskék csak gombnyomásra kezdenek világítani, egyébként úgy néz ki a szerkezet, mintha egy méhsejt-lemezt tekertünk volna a csuklónkra.

Kéregetők lekoptatásához is ideális eszköz.

- Ha megmondod menni az idő, kapsz egy százast! Nem tudod? Akkor itt marad a pénz!

A feladat csak első ránézésre nehéz. Ha nem kódként tekintünk a jelekre, hanem a klasszikus számok nyomait keressük, és kissé távolabbról nézzük a számokat, máris kiderül, csupán egy jópofa tipográfiai trükk az egész.

Címkék: óra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 09:54, csütörtök | Belföld

PM-államtitkár: könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben

2024. Február 29. 09:47, csütörtök | Belföld

Csaknem kétszer annyian haltak meg januárban, mint ahányan születtek

Az előzetes adatok szerint 2024 januárjában 6650 gyermek született, és 11 723 ember halt meg; 2023 januárjához képest a születések száma 12, a halálozásoké 1,1 százalékkal csökkent

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Belföld

Hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban

Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban, tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat a modern napelemes rendszerek telepítése