Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Augusztus 28. 06:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Tamási táj

SegítŐ napközis tábor

SegítŐ napközis tábor

SegítŐ néven napközis tábort tartottak városunkban az evangélikus templomkertben, július 7. - 11. között

A gyerekek a hét folyamán bibliai történetekkel, fiataloknak szóló egyházi énekekkel ismerkedhettek meg. A kézimunkázások, kreatív foglalkozások, szabad játékok mellett sok meglepetés is várt rájuk.
Barta András és Barta Szilvia, akik Kárpátalján, a Gyermekevangelizációs közösség missziós szervezeténél dolgoznak, idén a tamási tábor vendégei és aktív résztvevői, segítői voltak. – Munkánkból kifolyólag nyaranta sok tábort szervezünk, és bár most épp a szabadságunkat töltjük, szívesen látogattunk el ebbe a táborba – mesélte Barta András. - Igyekeztünk változatos és színes foglalkozásokat összeállítani a gyerekeknek. Reggel egy gyülekező játékkal kezdtünk, tízórai után egy bibliai történettel folytattuk a napot, mely után a gyerekek játszhattak egy nagyot a játszótéren. Ezt követően kis csoportokban megbeszéltük a történet tanulságát, és válaszoltunk a kérdésikre. Ebéd után csendes pihenő következett, amikor is a lelkész úr, Péter felolvasott néhány feldolgozott bibliai történetet a gyerekeknek. A délután hátralevő részében szervezett játékokra került sor, kézimunkák, sorversenyek, sportos és ügyességi vetélkedők váltogatták egymást. Úgy gondolom, hogy a gyerekeknek minőségi időre van szükségük: beszélgetésre, közös játékra, együttlétre, és nekünk, felnőtteknek biztosítanunk kell ezt az időt számukra, hiszen nagy hatással vagyunk a gyermekeinkre. Azt veszem észre, hogy az a felgyorsult, felpörgött élet, ami már nálunk Kárpátalján is erőteljesen tapasztalható, az itt a többszöröse, így nagyon örülök, hogy a tábor öt napjának mindegyike az idő minőségi eltöltéséről szólt.
- Az idei táborunk szervezésében és lebonyolításában nagy örömünkre szinte ugyanazok az emberek segítettek, akik a korábbi években is, nekik ezúttal is köszönjük az egész heti fáradozásaikat – mondta Óvári Péter, lelkész. - A sok segítségnek, valamint Andrásék közreműködésének köszönhetően az én időm is kicsit szabadabbá vált, így jobban oda tudtam figyelni a szervezési kérdésekre, többet tudtam beszélgetni a szülőkkel, és több időm volt arra is, hogy egy-egy gyerekkel, aki igényelte, külön is leüljek beszélgetni. Örömmel vettük a sok új arcot, akik megjelentek a táborunkban, összesen 47 gyermek látogatott el hozzánk a hét folyamán. Egy-egy bibliai történet feldolgozása mindig élmény velük: rengeteg kérdésük van, akár a történettel, akár a saját ki életükkel kapcsolatosan.
Arra a kérdésünkre, hogy kaptak-e visszajelzést akár szülőtől, akár gyermektől, a lelkész úr mosolyogva ennyit válaszol: - Számunkra a legfontosabb visszajelzés, hogy azok a gyerekek, akik az évek során megfordultak ebben a táborban, most is itt vannak. Persze, akadt olyan is, aki nem jött el, pedig számítottunk rá, de a gyerekek nagy része itt van. Visszajelzés az újakkal kötött megállapodásunk is, miszerint jöjjenek el hétfőn vagy kedden, nézzék meg, és ha nem tetszik, nem kell itt lenniük egész héten. Ezek a gyermekek is örömmel vettek részt a hét hátralevő részében is a foglalkozásokon. Ezen kívül a szülők is megerősítenek bennünket abban, hogy a gyerekeik itt jól érzik magukat, várják ezeket az alkalmakat, emiatt úgy érezzük, hogy érdemes megszerveznünk évről-évre ezt a tábort.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!