Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2011. Július 31. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Selmeczi: a vártnál is alacsonyabb a reálhozam

Selmeczi: a vártnál is alacsonyabb a reálhozam

Csaknem kétszázezer forinttal több maradt volna egy átlagos magán-nyugdíjpénztári tag számláján, ha a kockázatos befektetések helyett államkötvényeket vásároltak volna a kasszák – mondta Selmeczi Gabriella.

A miniszterelnök nyugdíjvédelmi megbízottja szerint a sajtóban terjedő 76 ezer forintnál valójában még alacsonyabb lesz a kifizetendő átlagos reálhozam összege. A fideszes politikus úgy véli, ha fennmaradt volna a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszer, akkor a kifizetések megindulása után nem lett volna meg a teljes fedezet a nyugdíjakra. Selmeczi Gabriella azt mondta a lapnak, hogy a 76 030 forint egészen pontosan a kifizetések átlaga lesz, amelyben nemcsak a reálhozam, hanem a kiegészítő tagdíjak is benne foglaltatnak. A végleges adatok ismeretében sajnos azt fogjuk majd látni, hogy ennél is kisebb az az átlagos reálhozam, amelyet az emberek kézhez kapnak. Természetesen ez azt jelenti, hogy egyesek ennél sokkal többet kapnak majd, de jóval többen lesznek azok, akik még az átlagnál is kevesebbet. Az már biztos, hogy csaknem 600 ezer ember egyetlen fillér reálhozamot sem kap majd, azt pedig nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy nagyon kevesen nagyon jól, viszont nagyon sokan viszonylag rosszul vagy nagyon rosszul jártak a magán-nyugdíjpénztári tagsággal. Azt sem szabad elfelejteni Selmeczi Gabriella szerint, hogy aki kötelezően vagy önként átlépett a magán-nyugdíjpénztári rendszerbe, az az öregségi nyugdíjának a 25 százalékát elveszítette.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hozam

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 13:05, hétfő | Belföld

Minden ok nélkül egy járókelőre támadt - VIDEÓ

Minden előzmény nélkül ütötte arcon a mellette elhaladó gyalogost. Később kiderült, hogy a támadó ellen három körözés volt érvényben.

2022. Január 24. 09:25, hétfő | Belföld

6,342 millió a beoltottak, 39 928 az új fertőzöttek száma Magyarországon, a hétvégén elhunyt 122 beteg

Magyarországon a beoltottak száma 6 342 496, közülük 6 080 592-en a második, 3 554 502-en pedig már a megerősítő harmadik oltást is megkapták.

2022. Január 24. 08:00, hétfő | Belföld

Holttestet találtak egy Agyagosszergényben kigyulladt családi házban

Tűz ütött ki egy családi házban a Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben vasárnap. Az ingatlanban egy embert holtan találtak a tűzoltók

2022. Január 24. 06:00, hétfő | Belföld

Újra kell szervezni a budapesti sürgősségi ellátást a Szent Imre kórházban történt tűzeset miatt

A legfontosabb feladat a betegek biztonságba helyezése után a budapesti sürgősségi ellátás újraszervezése és a rekonstrukció azonnali elindítása