Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2020. Április 27. 08:04, hétfő | Helyi

Simontornyán is van már igazolt koronavírussal fertőzött

Simontornyán is van már igazolt koronavírussal fertőzött

A település polgármestere, Torma József a Simontornyai Televíziónak számolt be a hírről.

- Mindezidáig hatósági teszttel igazolt vírusfertőzött Simontornyán nem volt, de már múlt időben kell fogalmaznom - kezdte Simontornya polgármestere, Torma József. - Eltelt bő másfél hónap, ami során közvetlenül mi nem találkoztunk a vírussal. Természetesen ettől függetlenül biztosak vagyunk abban, hogy a vírus jelenléte itt van már a településen régóta, csak gyakorlatilag tünetmentesen hordozzák a vírustulajdonosok. Április 22-én azonban hatósági teszttel igazoltan kimutatták, hogy egy simontornyai állandó lakóhellyel rendelkezdő személy a koronavírus hordozója, így kimondhatjuk, hogy Simontornyán is itt van a COVID-19 vírus. Nyilván nincs szó pánikról - szögezte le a polgármester. - Sok minden nem változik az életünkben, ugyanúgy kell élnünk az életünket, mint az elmúlt másfél hónapban, betartva a szabályokat. Jelenleg zajlik a kontaktkutatás, az érintett családban több felnőttkorú él együtt, nyilvánvalóan ők is karanténba kerültek, ennek ideje 14 nap. Felmerülhet a kérdés, hogy mit kell tenni? Alapvetően semmit sem kell másképp tennünk, mint az elmúlt másfél hónapban. Simontornya eddig többségében fegyelmezetten cselekedett a vírussal kapcsolatban. Most már tudjuk, hogy a veszély itt van a településünkön, igazoltan van egy fertőzöttünk, tehát már nálunk is megtalálható a vírus, ezt egyértelműen kijelenthetjük. Továbbra is fontos, hogy az előírásokat, alapvető higiéniás szabályokat, és a közösségi élet szabályait maradéktalanul betartsuk - hívta fela a figyelmet Torma József.

A polgármester tájékoztatóját IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:05, hétfő | Helyi

Megnyílnak a laktanyák kapui gyermeknap alkalmából

Május 26-án, vasárnap idén is kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.