Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Szeptember 10. 07:14, kedd | Kék hírek
Forrás: pannonmedia

Sínekre fektették – 20 ezer forintjáért halt meg a férfi

Sínekre fektették – 20 ezer forintjáért halt meg a férfi

Nem öngyilkosság és még csak nem is baleset, hanem gyilkosság történt ez év júliusában a Fejér megyei Újvenyimen. Egy menetrend szerint közlekedő személyvonat halálra gázolta síneken fekvő 64 éves férfit – kiderült, hogy az áldozat nem önszántából feküdt a sínekre, támadói miután kirabolták megverték és eszméletlenül a sínekre fektették. Az emberölés három gyanúsítottját hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Járásbíróság.

A haláleset tisztázására először vonatgázolás miatt csak közigazgatási eljárás indult, aztán a vizsgálat során idegenkezűség gyanúja merült fel, ezért a megyei rendőr-főkapitányság emberölés gyanújával nyomozást indított. Az ügyben tartott sajtótájékoztatón elhangzott, szálak három helyi férfihoz vezettek, akik a halála előtt találkoztak az idős férfival. “A nyomozás során kiderült, hogy a férfit a sógora, annak fia, valamint az egyik közös ismerősük bántalmazta egyikük nagyvenyimi udvarán, majd már eszméletlenül a sértett egy kerékpáron a helyi vasútállomáshoz tolták, ott a vasúti sínekre fektették és magára hagyták. Szakadt kis táskáját melléfektették – próbálták azt a látszatot kelteni, hogy a férfi öngyilkos lett” – mondta Bátai László vizsgálati osztályvezető. A férfink azért kellett meghalnia, mert az elkövetőknek egy adósság miatt pénzt kellett szerezniük – a náluk albérletben lakó öregtől 20 ezer forintot vettek el, mielőtt félholtra verték.

Az ügy pikantériája, hogy a balesetnek álcázott emberölést kieszelő rokon fiatalember bátyját nem sokkal ezelőtt 5 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság a most elhunyt bácsi kirablása miatt.

Cs. Gézát (59),Cs. Norbertet (19) ésS. Sándor Antalt (58) szeptember hatodikán fogták el a rendőrök. Hétfőn a Székesfehérvári Járásbíróság harminc napra elrendelte a három férfi előzetes letartóztatását.

Nézze meg a rendőrség elfogásról és helyszíni kihallgatásról készített videóját:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.