Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 31. 09:59, kedd | Helyi

Sok állat kóborol el félelmében

Sok állat kóborol el félelmében

A tamási állatbarátok ügyeletet szerveznek szilveszter éjszakájára, hogy minden ijedt kutyus hazatérhessen.

Hiába figyelmeztetnek az állatvédők szilveszter előtt, a petárdázás és a tűzijátékok miatt feltehetően idén is sok kutya kóborol el otthonról. Több ijedt állat a kerítésen akad fenn vagy elgázolják. Sokan keresik az év első napjaiban otthonról megszökött háziállatukat.

A Tamási és Környéke állatbarátok közösségi oldalt érdemes felkeresni, oda felkerülnek a környéken elveszett állatok fotói, a gazdák segítségkérései. Aki kóbor kutyát lát, az például Szekszárdon, a csatári toroki és Simontornyán, a 61-es főúton lévő MOL benzinkúton lévő chipleolvasók segítségével be tudja azonosítani, hogy ki a gazdi, feltéve, ha az állat rendelkezik mikrochippel. A tamási állatbarátok ügyeletet szerveztek szilveszter éjszakára, munkájuk a következő napokban is tart majd – arra kérnek mindenkit, hogy aki ijedt, kóbor kutyával találkozik, ne hagyja magára, vigyázzon rá, míg érte mennek! Rendelkeznek mikrochip leolvasó készülékkel is, a kutyákat pedig igyekeznek elszállásolni, míg meglesz a gazda. Kovács Anett, a tamási állatbarátok oszlopos tagja elmondta: 06-30-591-4862-es telefonszámon lehet őket keresni gond esetén, vagy a közösségi oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.