Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2020. Június 27. 10:15, szombat | Helyi
Forrás: TEOL

Sokféle munka közül választhat a diák

Sokféle munka közül választhat a diák

Tamásiban tizenheten jelezték igényüket nyári diákmunkára.

Cégeknél, mezőgazdasági vállalkozásoknál, önkormányzatoknál is évről évre dolgozhatnak diákok a nyáron. A fiataloknak jól jön az a pénz, amit néhány hét alatt megkeresnek.

Tamásiban tizenheten jelezték igényüket nyári diákmunkára. Őket a polgármesteri hivatalban és az önkormányzat által fenntartott intézményeknél tudják elhelyezni, amennyiben a Kormányhivatal Foglalkoztatási főosztálya részéről a város megkapja a hozzájárulást. Kölesden eddig hárman jelentkeztek, nekik a művelődési házban, a hivatalban, a napköziben és rendezvényeken jutna feladat.

Földeken, szőlőben, strandon

Nagy szükség van a diákmunkára a mezőgazdaságban is, hiszen egyre kevesebb a szezonális munkás. A diákokat – főleg a középiskolás korúakat – várják a kertészetekben, gyümölcsösökben, szőlészetekben, sőt a kukoricásokban is. Ez utóbbi nem kedvelt munka ugyan, de egyre jobban megfizetik, címerezésre várják a fiatalokat. A gyümölcsösökben szedés a feladat, barack, málna, korai alma, meggy, melyet órabérre fizetnek. Ugyancsak hiányzik a munkaerő a szőlőültetvényeken is, ahol a zöldmunkára várják a diákokat. A mezőgazdasági alkalmi munkák pozitívuma, hogy hamar bele lehet tanulni, így gyakorlatilag egyből kezdődhet is a megbízás.

A szekszárdi strandon is mindig volt nyári diákmunka. Eddig műszakonként hat, idén viszont tíz, azaz körülbelül harminc fiatalt vesznek fel, mondta Szabóné Tengerdi Mária fürdővezetőtől. Mivel a védőtávolságot az öltözőben is tartani kell, így ott is diákok ügyelnek erre. A létesítmény jobbára tizennyolc év felettieket foglalkoztat, többen közülük visszatérő munkaerők.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 11:16, szombat | Helyi

Hetek óta végzik a központi szúnyoggyérítést

Április végén kezdte a központi szúnyoggyérítést a katasztrófavédelem, június óta pedig folyamatosan, hétről hétre végeznek kezeléseket az ország különböző pontjain.

2020. Július 04. 11:14, szombat | Helyi

Házhoz mentek Tamásiban

A bűnmegelőzési propaganda ezúttal a turisztikai idény jegyében a város idegenforgalommal foglalkozó irodáiban folytatódott.

2020. Július 03. 14:08, péntek | Helyi

Átszerelte a rendszámot, a rendőrök elfogták

A Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást az ellen a fürgedi férfi ellen, aki egy forgalomból kivont Hyundai típusú autóra kiadott rendszámot tett egy Volkswagenre, és úgy közlekedett vele.

2020. Július 02. 16:53, csütörtök | Helyi

Megyénkre is kiadták a másodfokú riasztást

Az ország középső területein többfelé kiadta a másodfokú riasztást a felhőszakadás veszélye miatt csütörtök délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).