Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 17. 18:27, szerda | Belföld
Forrás: mti

Spanyolország-Magyarország-gazdaság-turizmus Magyarország is bemutatkozik Európa egyik legnagyobb turisztikai vásárán Madridban

Spanyolország-Magyarország-gazdaság-turizmus Magyarország is bemutatkozik Európa egyik legnagyobb turisztikai vásárán Madridban

Magyarország is bemutatkozik Európa egyik legnagyobb nemzetközi turisztikai vásárán, a FITUR-on, amelyet szerdán nyitott meg a spanyol királyi pár Madridban.

A spanyol fővárosban öt napon át zajló eseményen a világ minden tájáról összesen 165 ország és régió vonultatja fel turisztikai kínálatát.

A szervezők negyedmillió látogatóra számítanak a több mint 65 ezer négyzetméternyi területen rendezett eseményen.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által felállított standon elsősorban a magyar fürdőkultúrával, valamint az ország kulturális és gasztronómiai kínálatával ismerkedhetnek az érdeklődők, a korábbi évek tapasztalata szerint ezek a leginkább vonzóak a spanyol vendégek számára.

A hivatalos adatok szerint a Magyarország iránti spanyol turisztikai érdeklődés évről évre növekszik, 2015-ben 149 ezer, 2016-ban 163 ezer spanyol turista választotta úti céljául. 2017 októberének végéig 147 ezren érkeztek Magyarországra a dél-európai országból, többen mint 2016 hasonló időszakában.

A madridi magyar nagykövetség tájékoztatása szerint mindez annak is köszönhető, hogy a hét minden napján van közvetlen légi összeköttetés a két ország között, három légitársaság is repül Budapestre több spanyol városból.

A FITUR keretében Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára madridi hivatalos látogatása során egyeztet Zurab Pololikashvili, az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) új főtitkárával a Turisztikai Világnap előkészületeiről, amelynek idén Budapest ad otthont szeptember 27-én.

Címkék: madrid, turisztika, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.