Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Január 23. 09:46, péntek | Helyi sport
Forrás: SZR

Sportegyesületek értekezlete

Sportegyesületek értekezlete

Újdonságokat hozott 2015: a TSZSE két új szakosztállyal bővült, kezdődhet a Sportok Házának felújítása, a judo szakosztály vezetője Jung Sarolta lett

A tamási sportegyesületek vezetői, kapcsolattartói január 22-én este tartották az idei év első értekezletét. Cseresznyés Balázs, a TKSE elnöke beszámolt a Sportok Házát érintő legújabb fejleményekről: az önkormányzat február első hetében írja alá a Deák Ferenc és az Arany János utca sarkán található ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződést a Kop-ka Zrt.-vel. A vételárat 2 éven belül kell kifizetni, melyre pályázati forrást keresnek, s lehetőség szerint a szakszövetségek segítségét is igénybe veszik. A felújítás addig is elkezdődhet, hogy a judosok és a súlyemelők mielőbb rendezett körülmények között tudjanak edzeni.
A Cseke István elnöksége alatt működő Tamási Szabadidő és Sport Egyesületben több változás is történt: a judo szakosztályt Tóth Attila távozása után Jung Sarolta vette át, így a gyerekek már vele edzenek tovább. Két új szakosztály is alakult a közelmúltban: az egyik a sakk, Lódi László vezetésével, a másik pedig a darts, Bujtás Krisztián vezetésével. Hamarosan jönnek a friss információk a két szakosztályt illetően, márciusban például darts bajnokság vár az egyre népszerűbb angol eredetű játék tamási szerelmeseire.
Örömteli hír még, hogy megkezdődik a régi kerékpáros pálya felújítása a Sport utcában. A kerékpáros szakszövetség támogatásával, pályázati forrásból valósítják meg a pálya szélesítését, valamint 14 méterrel meg is hosszabbítják azt. A teljes rendbehozatal után a mellette található épületet is renoválják. Azzal, hogy az elhanyagolt állapotban lévő pályát felújítják, megnyílik az út a kerékpáros edzőtáborok, illetve a nemzetközi versenyek szervezési lehetősége előtt is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.