Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Május 29. 07:24, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Szabálysértési eljárás indult a légtérbe engedély nélkül berepülő gépek pilótái ellen

Szabálysértési eljárás indult a légtérbe engedély nélkül berepülő gépek pilótái ellen

Szabálysértési eljárást indított a rendőrség a Magyarország légterébe hétfőn engedély nélkül berepülő repülőgépek és helikopterek pilótái ellen - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Azt írták: a rendőrök 28 francia állampolgárságú repülőgép-vezetőt ellenőriztek, közülük 27-tel szemben járnak el a légiközlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt.

A Honvédelmi Minisztérium korábban azt közölte: 13 óra után néhány perccel riasztották a készültségi szolgálatban lévő Gripenjeiket, mert 14 ultrakönnyű merevszárnyú repülőgép és 14 ultrakönnyű Giro helikopter lépett be a magyar légtérbe. A Franciaországból Románia felé tartó 28 légijármű előzetesen nem nyújtott be repülési tervet, valamint az ország légterébe való belépéskor nem vették fel a kapcsolatot a polgári légiforgalmi hatósággal.

A Gripenek az azonosítást követően visszatértek a kecskeméti bázisra. A kisgépek a balatonkeresztúri repülőtéren szálltak le, ahol a velük szembeni intézkedést a rendőrség munkatársai vették át - tették hozzá.

Hosszú Balázs, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI megkeresésére elmondta: annak a pilótának, aki ellen nem indult szabálysértési eljárás, volt berepülési terve, a rádióját is használta. A többiek pénzbüntetésre számíthatnak, de kedden mindegyikük folytathatja útját Románia felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során