Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2019. November 05. 07:10, kedd | Belföld
Forrás: mti

Szakképzésről és öntözéses gazdálkodásról tárgyal a parlament

Szakképzésről és öntözéses gazdálkodásról tárgyal a parlament

A képviselők kedden két olyan általános vitát is lefolytatnak, amelyek új törvényeket hoznának létre a szakképzés és az öntözéses gazdálkodás szabályozására.

A parlament hétfőn kezdődött kéthetes ülésének második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit szavazások követnek. A Ház ekkor három nemzetközi szerződés kihirdetéséhez járulhat hozzá.

Az Országgyűlés az ülésnap további részében hét előterjesztésről tárgyal. Napirendre kerül az igazságügyi miniszter törvényszéki végrehajtással összefüggő, valamint az emberi erőforrások miniszterének egészségügyi tárgyú jogharmonizációs változtatási javaslata is.

Vitát tartanak az innovációért és technológiáért felelős tárcavezető azon indítványáról, amely egy új törvényt hozna létre a szakképzésről.

Terítékre kerül továbbá az agrárminiszter öntözéses gazdálkodásról szóló jogszabályjavaslata is.

A parlament szerdán folytatja munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 15:00, szerda | Belföld

Több mint 1300 teherautót és autóbuszt vizsgáltak, sok szegett szabályt

Több mint 1300 teherautót és autóbuszt vizsgált meg a közlekedési hatóság múlt heti akciójában - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az MTI-vel.

2020. Február 19. 14:03, szerda | Belföld

Ájulásig fojtogatta, majd megverte és megalázta élettársát egy férfi

Ájulásig fojtogatta, bántalmazta és megalázta volt élettársát egy férfi, akit a rendőrség emiatt aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít, az ügyészség pedig indítványozta letartóztatását

2020. Február 19. 13:02, szerda | Belföld

Változott munkaerő-kölcsönzéshez való hozzáállás

A gazdasági válság óta sokat változott a munkaerő-kölcsönzéshez való hozzáállás: akkor a munkavállalók a munkaerő-kölcsönzést szükséges rossznak látták, ez mára megváltozott, kifejezetten kedveltebbé vált a terület

2020. Február 19. 12:01, szerda | Belföld

Műtrágyával csaltak el 1,3 milliárd forint adót

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy bűnbanda tizenhat tagja ellen,