Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 10. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: orientpress

Szállítják már a tankönyveket

Szállítják már a tankönyveket

Megkezdte a tankönyvcsomagok kiszállítását a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Ígérete szerint a tanévkezdésig az összes könyv és egyéb kiadvány megérkezik az intézményekbe. Arany László Tamás, a Kello vezérigazgatója szerint korábban számos probléma adódott abból, hogy az önkormányzatok és tankönyvterjesztő vállalkozások között elszámolási viták alakultak ki - írja a Magyar Hírlap.

Arany László Tamás emlékeztetett, korábban számos probléma volt abból, hogy az önkormányzatok és tankönyvterjesztő vállalkozások között elszámolási viták alakultak ki, és így az is előfordult, hogy nem minden iskola kapta meg időben a tankönyveket. Bár az új, központosított tankönyvterjesztési rendszerben szoros határidőkkel dolgoznak a szereplők, a lap érdeklődésére a vezérigazgató azt mondta, minden a határidők szerint, rendben megy.

A fizetési rendszerben is változás történt a korábbi évek gyakorlatához képest: augusztus 15-ig kell kiegyenlíteni a könyvek ellenértékét. Erről díjbekérőt kaptak a gyermekek. Akik valamilyen okból – például költözés miatt – még mindig nem kapták meg a díjbekérőt, a Könyvtárellátónál kell ezt jelezniük. A befizetések viszont már jól haladnak, Arany szerint „csak a média próbálta korábban felfújni, hogy az előre fizetés problémát fog jelenteni”.

A Kello már korábban közölte, hogy augusztus 15. után is van mód a fizetésre. „A határidő betartása a rendszer gördülékenységét biztosítja, ettől lesz sokkal hatékonyabb és átláthatóbb. Ha a szülő határidőre fizet, akkor a Könyvtárellátó az iskola felé ezt automatikusan tudja igazolni. Így iskolakezdéskor nem kell sorban állni, nem kell pénzzel foglalkozni sem a szülő, sem az iskola részéről. A diák az első osztályfőnöki órán megkapja a tankönyvcsomagját, és semmilyen egyéb teendő nincs ezen kívül” – mondta a vezérigazgató. Hozzátette, mint minden számla befizetésekor, „mindig akad, aki késik, az ő számukra engedmény, hogy később is fizethetnek”, ez esetben viszont a Kello nem tudja ezt igazolni az iskolák felé, azt a szülőnek kell megtennie.

A Kello vezetője a terjesztésért járó jutalékokról azt mondta, kiadványonként eltérő, tíz vagy húsz százalékkal dolgoznak, de a korábbi általános gyakorlat szerint a jutalék húsz százalék fölötti volt. „A jutalék nem képez profitot, a működési költségek levonása után fennmaradó összeget az iskolák kapják meg, amelyet könyvtárfejlesztésre fordíthatnak” – közölte a lappal Arany László Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk