Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. November 06. 07:40, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Szálló por - vasárnaptól mindenhol javulhat a levegő minősége

Szálló por - vasárnaptól mindenhol javulhat a levegő minősége

Vasárnaptól várható érdemi javulás a levegő minőségében - közölte csütörtök este Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint felidézték: a napokban gyenge volt légmozgás, hidegek, fagyosak voltak. Emellett - főként a fűtésnek köszönhetően - több helyen megemelkedett a szálló por (PM10) koncentrációja, helyenként - mint írták - a riasztási küszöböt is elérik az értékek.

Szerdán Tarlós István főpolgármester elrendelte a fővárosban a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a levegő magas szállópor-tartalma miatt.

Csütörtökön az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán azt írta: Pécsen veszélyes, további kilenc városban, köztük Budapesten egészségtelen a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt.

Az ÁNTSZ továbbra is felhívta a figyelmet arra, hogy az időjárási viszonyok jelentős változása nem várható, ezért a felsorolt településeken élőknek azt ajánlják, lehetőleg ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban is legfeljebb mérséklet légmozgásra lehet számítani. Vasárnap viszont időnként már megélénkülhet a szél. Így akkortól várható javulás a levegő minőségében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk