Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 03. 07:49, kedd | Belföld
Forrás: mti

Szavazásokkal zárul a parlament ülése

Szavazásokkal zárul a parlament ülése

Az Országgyűlés ma tizennyolc előterjesztésről szóló szavazással zárja megszokottnál rövidebb, mindössze kétnapos ülését.

Az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit a határozathozatalok követnek. Több nemzetközi szerződés kihirdetése mellett ekkor döntenek például a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavalyi zárszámadásáról és jövő évi költségvetéséről, valamint energetikai, oktatási és pénzügyi tárgyú törvénymódosításokról is.

Szavaznak arról a javaslatról is, amely szerint a jövőben csak a trafikokban lehet majd kapni az e-cigaretta, a dohányzást imitáló elektronikus eszköz és az új dohánytermékek kiegészítő termékeit is, továbbá a jelenlegi 30 százalékról 40 százalékra emelhetik a nemzetiségi pedagógusok pótlékának felső határát.

A parlament - a honlapján elérhető ülésterv alapján - december második hetében fejezi be őszi ülésszakát.

Címkék: ülés, parlament, szavazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára