Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Február 29. 07:53, hétfő | Helyi
Forrás: teol.hu, Balázs László, fotó: nlcafe.hu

Száz új lakás épülhet a városban

Száz új lakás épülhet a városban

Húsz- és nyolclakásos, illetve sorházak építését tervezik Tamásiban, melyek megfelelnek majd a legújabb energetikai, épületgépészeti követelményeknek.

Az már korábban eldőlt, hogy a város önkormányzata csatlakozik a Magyarország kormánya által meghirdetett új „szocpolhoz”, a családi
otthonteremtési programhoz (CSOK), és kedvezményes telekvásárlásra ad lehetőséget a helyi családok számára. A szerdai testületi ülésen egy ehhez kapcsolódó új akcióterv részleteiről is hallhattak a képviselők – tájékoztatott Cseke István, a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

Eldőlt, hogy a város saját cégével, az Építő és Városüzemeltető Kft-vel együttműködve épít majd lakásokat. A társaság ügyvezetője, Miklós Károly
– aki a projekt ötletgazdája és építésze – Miklósváron lévő önkormányzati telekre készíti elő a beruházást. Nagyságrendileg ez körülbelül száz új
otthont jelenhet majd. Miklósvár esetében – a gyönyörű környezeti adottságok mellett – előnyt jelent a termálfürdő közelsége, a helyi járattal való megközelíthetőség, és a telekhatár mentén lévő kerékpárút.

Három fő épülettípust terveznek a szakemberek. A terület legmagasabb pontjára többszintes, akadálymentesen is megközelíthető húszlakásos társasház építése van tervben. A másik épülettípusba nyolclakásos társasházak, a harmadikba sorházak tartoznak. A közösségi terekkel, zöldfelületekkel is rendelkező lakópark valamennyi lakása megfelel majd a legújabb energetikai, épületgépészeti követelményeknek. Alacsony rezsiköltségű, fenntartható épületeknél tervezik a geotermikus fűtés megvalósíthatóságát és napelemek beépítését. Az egységes építészeti megjelenésű, modern kisvárosi lakópark ütemtervekre bontva, a piaci igényekhez igazodva fog megvalósulni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.