Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Június 13. 07:23, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok

Százötvenmilliós drogbizniszt számoltak fel Újbudán - VIDEÓ

Százötvenmilliós drogbizniszt számoltak fel Újbudán - VIDEÓ

A lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke megközelítőleg 150 millió forint.

Az újbudai nyomozók csütörtökön tartottak kutatást egy budafoki családi házban, mivel információ merült fel, hogy az ott lakó férfi kábítószerrel kereskedik. A nyomozók a házban elfogták a 26 éves Sz. Bencét, majd a kutatás során a házhoz tartozó garázsban egy szigetelt, nagyteljesítményű lámpákkal felszerelt helyiséget találtak, melyben 43 darab kannabisz tőből álló ültetvény volt – közölte a rendőrség.

A házban a növények mellett közel 50 kilogramm szárított kannabiszt, 33 kábítószergyanús tablettát, 200 gramm hasist és közel 36 millió forintnak megfelelő forintot és valutát foglaltak le a rendőrök.

A 26 éves férfi a gyanú szerint otthonában nem csak termesztette a kábítószert, hanem vevőkörét is ott fogadta. A rendőrök a férfinél tartott kutatást megelőzően négy kábítószer fogyasztót fogtak el, akikről kiderült, hogy a náluk talált drogokat Sz. Bencétől vásárolták.

A lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke megközelítőleg 150 millió forint. A rendőrök továbbá Sz. Bencétől vagyonvisszaszerzési célból lefoglaltak három nagyértékű kerékpárt és egy Volkswagen Golf gépkocsit is.

Az újbudai nyomozók a 26 éves férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A díler négy vásárlóját kábítószer birtoklás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, velük szemben szabadlábon hagyásuk mellett folytatja az eljárást a kerületi rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni