Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. November 22. 16:21, hétfő | Bulvár
Forrás: infovárosok

Szintlépés előtt: Véró Alex és Deli Tamás Prémium-támogatott lett

Szintlépés előtt: Véró Alex és Deli Tamás Prémium-támogatott lett

Eddig gyerekcipőben jártunk, most szintet lépünk – mondta a Prémium Média & Sport Managementtel kötött támogatói megállapodás után Deli Tamás, az erőemelőként és az erősember sportban is kiemelkedő tehetségnek tartott Véró Alex edzője. A két sportember, akik a jövő évi bothúzó-világbajnokságot is megcélozták a CESA, azaz a Közép-Európai Erősember-szervezet égisze alatt versenyeznek tovább.

Véró Alex tehetsége már tinédzserként megmutatkozott, a Nemzetközi Erőemelő-szövetség (IPF) junior-világbajnokságán kétszer is a legjobbnak bizonyult, emellett két junior Európa-bajnoki címet is begyűjtött. Az alapok tehát adottak voltak az erősember-sport mihamarabbi kipróbálásához...

„Három éve készülünk együtt Alexszel. Fekvenyomó-versenyeken már előtte is remek eredményeket ért el, a teljesítményét látva azt éreztem, jó érzéke lehet az erősember sporthoz is, ő pedig néhány hétnyi közös munka után már bizonyította is multitalentumát” – idézte fel a bothúzásban világbajnoki címmel és több világcsúccsal is rendelkező Deli Tamás, honnan indult az együttműködés Véró Alex és ő közte.

Véró az elmúlt években – bármely szakágban is tette próbára magát – sikert sikerre halmozott: 2019-ben az év férfi bothúzójának választották Magyarországon, 2020-ban strongman év atlétája-díjat kapott. A bothúzó világkupa-sorozat több állomásán is a dobogó legfelső fokára állhatott.

A Deli Team derekegyházi versenyzője a korábbi években már kipróbálta magát a hazai erősport krémjét felvonultató Prémium Ligakupa-sorozatban is, ám a CESA megalapítását követő első idényhez nem csatlakozott. A lehetőségek úgy hozták, hogy az egyik rivális sorozatban szerepelt és szerzett bajnoki címet a 2021-es szezonban. Egyéni fejlődése érdekében azonban ő és edzője is úgy érezték, 2022-ben a legjobbak mezőnyében a helyük.

„Már idény közben érlelődött bennünk a gondolat, az évad végeztével pedig rögvest megkerestük a Prémium Liga szervezőit, hogy váltanánk. A tárgyalás egyáltalán nem volt hosszú, sőt! Kijelenthetem, a szponzorációs megállapodással jóval többet is kaptunk, mint az előzetesen reméltük volna. Alex felkészülése a jövőben jóval professzionálisabb lehet, mondhatnám azt is, eddig gyerekcipőben jártunk, most viszont szintet lépünk” – fogalmazott a megállapodás aláírását követően az edző.

S hogy milyen célok lebegnek Véróék előtt?

„A tehetsége adott ahhoz, hogy öt éven belül a nemzetközi mezőnyben is meghatározó eredményeket érhessen el. Nagyon szeretnénk elérni egy World’s Strongest Games-kvalifikációt. Emellett a nyomásban és bothúzásban is a világbajnokságot célozzuk. Kétségem sincs afelől, hogy mindezt jól felépített, kitartó munkával Alex elérheti pár éven belül.”

Addig pedig olyan fontos állomások várnak a bothúzásban már most Európa-bajnoki 3. helyezett nehézatlétára, mint a már emlegetett Prémium Liga 2022-es idénye.

„Az első háromba szeretnénk bekerülni – folytatta Deli Tamás – persze ezt könnyebb mondani, mint megtenni. A bajnokság mezőnye rendkívül erős, és a kiélezett küzdelem miatt hétről hétre egyre jobbak lettek a hátunk mögött hagyott idényben is. Az látszik, hogy nagyon magas a színvonal – éppen ezért éreztük úgy, hogy Alex fejlődése szempontjából szükséges a váltás. A Prémium Ligában fordulóról fordulóra olyan megmérettetés vár majd ránk, amihez minden edzésen 100 százalék felett kell teljesítenünk” – tekintett előre Véró Alex mentora, aki edzői pályája mellett továbbra is aktív bothúzó, saját kategóriájában pedig szintén megcélozta a 2022-es nyári világbajnokságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.