Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. November 01. 07:21, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Szmog - Miskolc után Debrecen is érintett

Szmog - Miskolc után Debrecen is érintett

A szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Debrecenben elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - tájékoztatott Vígh Vanda, a városháza sajtóreferense.

A szálló por (PM10) koncentrációja túllépte a tájékoztatási küszöbértéket, ezért vált szükségessé a szmogriadó tájékoztatási fokozatának elrendelése - közölte a szóvivő.

A légszennyezettség további romlását megelőzendő Debrecen vezetése arra kéri a városlakókat, hogy kerüljék a személygépjárművek, főként a dízel üzeműek használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogosan. Fontos továbbá, hogy mellőzzék minden kerti zöld hulladék, például nyesedék, avar kültéri égetését.

Debrecenben a szálló por koncentráció jelenlegi értéke miatt egyelőre nem indokolt a szmogriadó elrendelése, de a meteorológiai előrejelzések szerint időjárás-változás a következő napokban nem várható, így a levegőminőség romlása folytatódhat - ismertette a sajtóreferens.

Hétfőn Miskolc polgármestere is elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

A szmogriadónak két fokozata van. A főpolgármester, illetve a polgármesterek kötelesek tájékoztatni a lakosságot, ha a szálló por koncentrációja két egymást követő napon három mérőállomáson napi átlagban meghaladja a tájékoztatási küszöbértéket, a köbméterenkénti 75 mikrogrammot. Ha pedig a szálló por mértéke két egymást követő napon, három mérőállomáson napi átlagban a köbméterenkénti 100 mikrogrammos riasztási küszöbértéket is meghaladja, és nem várható az időjárásban változás, riasztást kell elrendelni.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.