Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Június 23. 08:33, kedd | Helyi

Tamási legjobb hobbiszakácsát keresik

Tamási legjobb hobbiszakácsát keresik

A Házikonyha elnevezésű online főzőversenyre maximum 10 perces videókat várnak.

Ahogy azt már megszokhatták, a június-július mindig a főzőversenyek időszaka a város közösségének életében. Idén, immár 14. alkalommal került volna megrendezésre a Trófea Vadgasztronómiai Fesztivál és 20. alkalommal a „Tamási Bográcsmestere” főzőverseny. Mivel a megszokott módon nem tudják lebonyolítani ezeket a rendezvényeket, a művelődési központ munkatársai úgy gondolták, megrendezik „Házikonyha” nevű online főzőversenyüket, kicsit pótolva a közös főzés élményét. Ez a kezdeményezés lehetővé teszi, összerendezetten, csokorba szedve, sokakhoz elérve oszthassák meg egymással kedvenc receptjeiket, konyhai fortélyaikat a résztvevők.

- Nevezésként olyan rövid, (maximum 10 perces) videókat várunk melyen a jelentkezők otthon készítik el kedvenc receptjüket. Az ételfajta szabadon választható. A videó mellé kérjük, csatoljanak 2 db fotót is, melyen az elkészült étel tálalása jól látható. A videók tartalmát tekintve szívesen fogadunk olyanokat is, amelyben a szakács épp az egyik munkafolyamatot mutatja be, felsorolva az alapanyagokat, a főzés előző, illetve további fázisait. Ezért is van szükség a fotókra, mely a főzési folyamat végét mutatja majd meg. Amennyiben ügyesen bánnak a technikával, küldhetnek vágott, szerkesztett videókat is, melyekben az étel elkészítésének egy-egy munkafolyamatába adnak betekintést. Ahogy rendezvényeinken is általában családok, baráti társaságok főznek együtt, az online főzőverseny kapcsán is örülünk azoknak a videóknak is, amik akár egy közös baráti, családi sütés-főzés során kerülnek felvételre - mondta Czink Judit, a művelődési központ igazgatója.

Az értékelést háromtagú szakmai zsűri végzi, akik a nevező hobbiszakácsok, háziasszonyok kreativitása, a receptek nehézségi foka és az elkészült ételek külleme alapján döntenek majd.
A beérkezett videókat és képeket közzétesszük az intézmény közösségi oldalán, így közönségdíjas szakácsot is jutalmazhatunk a leadott kedvelések alapján.
Kérjük, a nevezések elküldésekor tüntessék fel az alábbiakat:
- egyéni nevezés esetén a szakács neve, e-mail címe,
mobiltelefonszáma
- közös főzés esetén a csapat neve, a „főszakács” neve,
e-mail címe, mobiltelefonszáma
- az elkészített étel neve
- az étel hozzávalói
- az étel receptje

A beküldési határidő: 2020. július 20.
Beküldési cím: tmk7090@gmail.com
Amennyiben a videó e-mailben történő elküldése során nehézségekbe ütközik, keressen minket a 20/270-9375-ös telefonszámon, hogy megbeszéljük a további lehetőségeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.