Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. November 14. 11:23, csütörtök | Helyi önkormányzati

Tamási Város Érdemes Pedagógusai

Tamási Város Érdemes Pedagógusai

A kitüntetéseket Kiss Sándor, Varga Gáborné és Petricsné Gősi Edit vehették át

Kiss Sándor gimnáziumi tanulmányait követően a helyi Ifjúsági Házban dolgozott, majd 1976 tava-szától a Tamási Járási Könyvtárban helyezkedett el. Ezzel egy időben felvételt nyert a Kaposvári Tanítóképző Főiskola levelező tagozatára, ahol 1979 júniusában jó eredménnyel szerzett általános iskolai tanítói diplomát. Tanulmányait munkájából adódóan könyvtár szakirányon végezte, melyet a sikeresen elvégzett könyvtár szakkollégiuma tanúsít. Könyvtárosi végzettségét hosszú éveken át sikeresen kamatoztatta addigi munkahelyén mindaddig, amíg újabb váltás következett be életében. Az 1987/ 88-as tanévtől kezdődően általános iskolai tanítói végzettségének megfelelően az akkori 2- es Számú Általános Iskolában kezdett dolgozni tanítóként. Azóta megszakítás nélkül erősíti az iskola pedagógus kollektíváját. Szakmai munkáját folyamatosan végigkísérte az önképzés igénye. Ennek az indíttatásának köszönhető a több, általa elvégzett tanfolyam és az autodidakta tanulás. Elvégezte a Lovász Gabriella- féle olvasástanítási módszer tanfolyamot. Elvégzett továbbképzései igazodtak széleskörű érdeklődéséhez, ezen belül a számítástechnika vilá-gához. 1999-ben sikeres bizonyítványt szerzett Szekszárdon az Illyés Gyula Pedagógiai Főiskolán, mint Számítástechnikai szoftverüzemeltető. Megszerzett informatika tudását mindennapi munkájában is sokoldalúan hasznosítja. Gondozza és magas szinten üzemelteti a Würtz Ádám Általános Iskola honlapját, és szívesen támogatja a kollégái részéről gyakran felmerülő igényt, mely szerint belső tanfolyamokon oktatja pedagógustársait a számítástechnika rejtelmeire.
Mindennapi oktatómunkája mellett szabadidőt és fáradtságot nem kímélve részt vesz az iskolában folyó tanításon kívüli tevékenységekben. Gyakran közreműködik az iskolai dokumentumok szerkesztésében, ötleteivel, tanácsaival segítve azokat, valamint aktív részese az iskolai kulturális műsoroknak is, ahol művészi képességeit felhasználva gitármuzsikájával emeli a rendezvények fényét.
Munkáját egész pályafutása alatt a gyerekek szeretete és a segíteni akarás jellemezte. Tanítványai és kollégái mindig bizalommal fordulhattak hozzá segítségért. Lehetőségeihez mérten egyfolytában közreműködött mások problémájának megoldásában. A szülőkkel és pedagógustársaival való kapcsolatát mindig a pozitív hozzáállás jellemezte.
Elkötelezett híve az erdei iskolai táborok szervezésének. Ezeken a programokon változatos foglalkozásokat szervezve minden lehetőséget megragad, hogy tanítványai megismerjék az őket körülvevő természetet és egyben erősíti a közte és a gyerekek között egyébként is meglevő kötődést.


Varga Gáborné általános iskolai tanulmányait Nakon, majd később Szakcson végezte. Ezt követően tanult tovább Dombóváron, az akkori Gőgös Ignác Gimnáziumban.
Tanulás iránti vágya már kisiskolás korában megmutatkozott és ennek jegyében tanult tovább az érettségit követően. 1979-ben felvételizett a Szombathelyi Tanárképző Főiskola nappali tagozatára. Tanulmányait házasságkötése miatt levelező tagozatos hallgatóként folytatta tovább, és emellett el-helyezkedett Tamásiban az Egyesült Közművelődési Intézmény Könyvtárában. 1982-ben megszületett első gyermeke, és még a GYES ideje alatt megszerezte könyvtáros és általános iskolai történelem szakos tanári diplomáját.
1984-ben újra munkába állt a Városi Könyvtárban, és ezzel egy időben lehetőség kínálkozott számára, hogy a helyi 512. Számú Szakmunkásképző Intézetben pedagógusi végzettségét is kipróbálhassa, mint helyettesítő tanár. Az itt eltöltött fél év hozta meg számára azt az elhatározást, hogy ha lehetősége adódik, akkor a katedrán folytassa pályafutását.
Erre 1985-ig kellett várnia, amikor az akkori 2. Számú Általános Iskolában helyezkedett el történelem-magyar szakos tanárként. Munkája mellett ismét tanulásra vállalkozott. Meglévő történelem tanári szakjához - szintén Szombathelyen - szerezte meg a magyar nyelv és irodalom szakos általános iskolai tanári oklevelet, jeles minősítéssel. Közben megszületett második leánya, majd 1993-ban fia is. Pedagógusi munkája és tanulmányai mellett jutott ideje az iskolában zajló szervezeti folyamatokat is nyomon követni. Ennek eredményeként előbb munkaközösség-vezetőnek, majd 2006-ban igazgatóhelyettesnek választotta meg az intézmény nevelőtestülete. Ezt a feladatot 2008 augusztusáig látta el, és az intézményi átszervezésnek köszönhetően tagintézmény-vezetőként, majd 2009-től 2011 tavaszáig intézményegység igazgatóként látta el feladatát.
Közben újabb képesítés megszerzését tűzte ki célul. Beiratkozott a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának Közoktatási Vezető szakirányú képzésére, ahol 2010-ben szerzett oklevelet.
Megnövekedett munkahelyi feladatai mellett családi élete is példásan alakult. Férjével három gyermeket neveltek példamutató módon.
Iskolai munkáját a precizitás és lelkiismeretesség jellemzi. Mind tanítványai, mind pedig kollégái bizalommal fordulnak hozzá problémáikkal. Empatikus készsége végigkísérte eddigi pályáját.
Tanítványait gyakran készíti és kíséri versenyekre, ahol rendre az élmezőnyben szerepelnek. Sokat járt osztályának tanulóival kirándulni, és a nyári gyermektáborok szervezésében és lebonyolításában is rendszeresen részt vesz.
Városunk közéleti eseményeinek is rendszeres és aktív résztvevője. Szívesen vállal szereplést a különböző ünnepi rendezvényeken, és segíti azok szervezését, lebonyolítását.

Petricsné Gősi Edit közalkalmazotti jogviszonya 1985.07.01 óta van.
Jó pedagógiai érzékkel rendelkezik, a gyermekekkel való törődést hivatásnak, szolgálatnak tekinti. Végtelen türelemmel, emberséggel szeretetre, megértésre neveli a gyermekeket. A szülőkkel jó a kapcsolata, elfogadják tanácsait, segítik munkáját. Munkatársai elismerik szakmai tudását, emberségét, segítőkészségét.
Munkája során biztosítja az őszinte, szeretetteljes biztonságot adó, érzelmekben gazdag légkört. A közvetlen környezetet tapasztalás útján ismerteti meg a gyermekekkel. Óvodai pályafutása során dolgozott a Tamásihoz tartozó óvodákban is: Fornádon, ahol szintén nagyon jó kapcsolatot ápolt a szülőkkel és Páriban is, ahol a hátrányos helyzetű gyermekek felkarolását, fejlesztését mindvégig szem előtt tartotta.
Jelenleg a Tamási óvodában fejlesztő óvodapedagógusként is foglalkozik az iskolába készülő nagycsoportosokkal.
Lelkiismeretes munkáját precízen, pontosan végzi, nap mint nap munkaidőn kívül készül az előtte álló feladatra.

Gratulálunk a kitüntetésekhez!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.