Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Február 21. 12:00, szerda | PR

Tavaszi étel receptek, amiket könnyen elkészíthetünk

Tavaszi étel receptek, amiket könnyen elkészíthetünk

Tavasszal az étel receptek sokszor hívogatnak bennünket egy kis főzőcskézésre, hiszen minden friss, minden üde, és mi magunk is vágyunk a friss kerti finomságokra.

A tavasz mindenhol a kerti munkákról szól, hiszen elkezdődik az ültetési szezon. Márciusban mindenki elveti a virágmagvakat, visszavágja a sövényeket és elülteti a finom fűszernövényeket. Korai burgonyát, salátát, spenótot, sárgarépát és még ki tudja hány féle zöldséget ültetünk, hogy friss étel kerüljön az asztalunkra.

Az étel receptek is a frissességről szólnak

Tavasszal mindenki várja a húsvétot, amikor végre egy kicsit felhagyhatunk a már jól megszokott téli receptekkel és előrukkolhatunk valamilyen tavaszi finomsággal. Húsvétkor általában összegyűlik a család apraja-nagyja, így érdemes a konyhában tüsténkednünk. A ketkes.com oldalon számtalan jó ötletet találunk a tavaszi finomságok elkészítésére. Az oldalon természetesen a húsvéti tojásfestés apró fortélyai is helyet kaptak, így biztosak lehetünk abban, hogy ez a családi ünnep is felkészülten ér bennünket. Rengeteg ötletet fogunk itt találni, amelyek segítségével zseniális apró kis tojásokat is készíthetünk a locsolkodóknak.

Néhány recept ötlet, ha érkeznek a vendégek

Az étel receptek között találhatunk előételeket is, hiszen a vendégek étvágyát bizonyos előételek meghozzák. A kreatívan tálalt és igazán házias ízvilágú ételekben senki sem fog csalódni. Az étel receptek közül válasszunk egy különleges előételt és máris biztosak lehetünk a sikerben. A húsvéti főételek közül érdemes megemlíteni a töltött káposztát, amelyet szinte minden tájegységen másként készítenek el. Az oldalon számtalan káposztás recept vár mindenkire. A fóliában sült sonkás csirke, az Elzászi füstölt sonkás kacsa csak egy pár a hihetetlenül izgalmas receptek közül. Az előételek között igyekezzünk minél több tojásos ételt felkínálni, hiszen az egyik legfontosabb ételünk ezen az ünnepen a tojás. Természetesen a főtt sonka sem maradhat el az ünnepi asztalról, de emellett egyéb különleges ételeket is készítsünk vendégeink számára. Az édesszájúakat se hagyjuk cserben és az étel receptek közül akár több süteményt is válasszunk ki. Törekedjünk arra, hogy a túl bonyolult vagy sok hozzávalóból álló receptek közül csak egyet válasszunk ki és mellé válogassunk a könnyedebben elkészíthető sütemények közül. Készítsünk ötlapos szeletet főtt csokoládékrémmel, amely bizonyára minden kisgyerek kedvence lesz. Emellett jól megfér a vanília krémes házi süti és az omlós kakaós tekercs. Aki még ennél is különlegesebb édességet kíván elkészíteni, annak javasoljuk a húsvéti gesztenyegolyót, amely meggyel és mazsolával készül. Az ünnepi asztalról ne maradjanak el a friss zöldségek és gyümölcsök sem, hiszen a vendégek között is bizonyára akadnak vegetáriánusok, illetve az egészséges ételek kedvelői. Őket hiába fogjuk megkínálni a főtt sonkával, mert számukra sokkal többet ér egy finom saláta.

Címkék: www.ketkes.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat