Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Április 28. 07:51, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Tejeket vont ki a forgalomból a Nébih

Tejeket vont ki a forgalomból a Nébih

Kivontak a forgalomból több szlovák, illetve cseh eredetű 1,5 százalékos UHT tejet, mert a laboratóriumi vizsgálatok szerint zsírtartalmuk alacsonyabb a jelölésen szereplőnél

- közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel. A tájékoztatás szerint április 1-15. között országszerte mintegy 300 élelmiszerforgalmazónál végeztek mintavétellel egybekötött ellenőrzést a megyei kormányhivatalok ellenőrei, akik a nem magyar előállítású, alacsony áron értékesített UHT tejeket és félkemény sajtokat vizsgálták.

Az akcióban 311 tétel UHT tejet, 522 tétel félkemény sajtot ellenőriztek, több mint 100 tej-, illetve sajtminta laboratóriumi vizsgálata még tart.

A Nébih szakemberei 9 kereskedőnél és 6 kereskedelmi láncnál vizsgálták a kiugróan alacsony áron kínált akciós UHT tejeket és trappista sajtokat. Előzetes adatok alapján egy kereskedő és egy üzletlánc számíthat büntetésre tisztességtelen forgalmazói magatartás miatt - jelezte közleményében a Nébih.

A hatóság közölte: a tejpiaci ellenőrzések kiterjednek a 2015-ös élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásának és befizetésének teljesítésére is, öt céggel szemben kellett eddig intézkedni, jellemzően azért, mert késve tettek eleget bevallási, illetve befizetési kötelezettségüknek. A felügyeleti díjjal kapcsolatos problémák miatt eddig 1,8 millió forint bírságot szabott ki a hatóság.

A szakemberek mintegy 60 cégnél vizsgálták, hogy befizették-e a kötelező marketing hozzájárulást a Tej Terméktanácsnak, az ellenőrzés során emiatt két céget több mint 700 000 forint megfizetésére kötelezett a hatóság - tájékoztatott a Nébih.

Címkék: forgalom, Nébih, tej

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során