Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Június 05. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Teszthez és regisztrációhoz köti a magyarok beutazását Olaszország

Teszthez és regisztrációhoz köti a magyarok beutazását Olaszország

Az Olaszországba való beutazáshoz negatív eredményű molekuláris (PCR) vagy antigén gyorsteszt szükséges a magyar állampolgárok számára, valamint regisztrálniuk kell magukat

- tájékoztatta a római konzulátus az MTI-t pénteken. A tesztelés minden beutazónak kötelező kétéves kortól, attól függetlenül, hogy részesült-e már oltásban vagy sem. A tesztelés alól nem kapnak felmentést a két dózissal átoltott emberek sem.

A tesztet az Olaszországba való belépés előtti 48 órában kell elvégezni. A tesztelési igazolás Magyarországon magyar és angol nyelven készül, ezt az olasz hatóságok elfogadják.

A római konzuli szolgálat hangsúlyozta, hogy hivatalosan visszaigazolt tesztelési eredmény kérnek az olaszok, az önállóan végzett "házi tesztelés" eredményét nem fogadják el.

Hozzátették, hogy a magyar állampolgároknak regisztrálni is kell azon az EU-s formanyomtatványon, amelyhez a konzuli szolgálat honlapján kapnak belépést. Család esetén elegendő egyetlen felnőtt családtag regisztrációja.

Az olaszországi tartományok többsége önálló regisztrációs rendszert működtet, így a belépőknek a régió egészségügyi szolgálata online felületén vagy alkalmazásán, esetleg zöld számon keresztül is regisztrálniuk kell. Szardínia és Szicília esetében az internetes regisztráció egyszerű és gyors, más tartományok esetében körülményesebb.

A reptereken nem tesztelik a kilépőket, kivéve, ha azt egyes légitársaságok a repülőre szállás feltételként szabják meg.

A konzulátus arra kéri az Olaszországba készülő magyar állampolgárokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a beutazási feltételekről a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának országspecifikus tájékoztatási felületén (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.