Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Július 06. 18:55, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több járásra is másodfokú riasztást adtak ki vihar miatt

Több járásra is másodfokú riasztást adtak ki vihar miatt

A heves zivatar veszélye miatt több délkeleti járásra kiadták a másodfokú riasztást csütörtökön kora este, ez Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyét érinti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: csütörtökön elsősorban északkeleten, valamint a Dunántúlon, annak is főként a nyugati, délnyugati felében alakulhatnak ki helyenként zivatarok viharos szél és esetleg kisebb méretű jég kíséretében. Az éjszaka első felében főként délnyugaton lehet még zivatar. Egy-egy heves zivatar is előfordulhat.

Pénteken a nap második felében északnyugat felől több hullámban alakulnak ki zivatarok, legkisebb eséllyel az ország délnyugati harmadán. Heves zivatar is valószínű, károkozó szélrohamok és nagyméretű jég kíséretében. Az Északi-középhegység térségében a zivatarokhoz helyenként nagy mennyiségű eső is társulhat.

A heves zivatarok veszélye miatt péntekre három dél-dunántúli megye kivételével - Zala, Somogy és Baranya - az egész országra figyelmeztetést adtak ki, ez másodfokú Budapestre, valamint Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére.

Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére a hőség veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre.

Címkék: eső, időjárás, járás, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk