Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Június 10. 14:34, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/fotó: pixabay

Több mint 200 ezer gyerek táborozik idén nyáron

Több mint 200 ezer gyerek táborozik idén nyáron

Több mint 200 ezer gyerek fog legalább egy hetet táborban tölteni a nyáron - mondta a Taborfigyelo.hu vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Tóth Béla elmondta, idén az informatikai és programozó táborok a legnépszerűbbek. Megjegyezte ugyanakkor, hogy itt sem egész nap gép előtt ülnek a gyerekek: három-, négyórás oktatás után szabadidős tevékenységeket szerveznek a résztvevőknek. Már 6-8 éves gyerekeket is várnak programozó táborokba, az sem szükséges, hogy olvasni tudjon a gyerek - mondta.

A második legnépszerűbb tábortípus a idegen nyelvi, valamint a katonai, "military" tábor. Utóbbiban a katonai élet rendjével, a harcászati stílusokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. Tóth Béla érdekességként elmondta, hogy a katonai táborokba jelentkező gyerekek 60 százaléka fiú, 40 százaléka lány.

A Taborfigyelo.hu vezetője kitért arra is, hogy oldalukon tematika, ár, földrajzi hely, korosztály és naptári nap szerint is lehet keresni a táborok között. Mint elmondta, idén már több mint 1200 táborturnusból lehet választani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.