Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Július 01. 08:49, kedd | Helyi
Forrás: MTI, fotó: sikerado.hu

Több mint egymilliárd forintért épült csatornahálózat Iregszemcsén

Több mint egymilliárd forintért épült csatornahálózat Iregszemcsén

Befejeződött a csatornahálózat kiépítése a Tolna megyei Iregszemcsén, a több mint egymilliárd forintos beruházás 95 százalékos európai uniós és magyar állami támogatással valósult meg

Az 1,2 milliárd forintos projekthez egymilliárd 37 millió forinttal járult hozzá az EU Kohéziós Alapja.
Az egy éve kezdődött kivitelezés során összesen 27 kilométernyi vezetéket fektettek le, és egy napi 213 köbméter kapacitású szennyvíztisztító épült. A munkát az Alisca-Bau Zrt. és a Szabadics Zrt. alkotta Ireg Csatornaépítő Konzorcium a június végi határidő előtt befejezte. A 2750 fős településen, ahol korábban - gyakran szigetelés nélküli - szikkasztó aknákban helyezték el a szennyvizet a lakosok, mintegy ezer ingatlan csatlakozhat a hálózatra.
Süvegjártó Csaba (Fidesz) polgármester közlése szerint eddig az épületek körülbelül felét kötötték rá a csatornarendszerre. Kiemelte: a létesítmény üzembe helyezésétől számítva 90 napon belül lehet szankció nélkül csatlakozni a hálózatra, azt követően köbméterenként 1200 forintos talajterhelési díjat vethet ki az önkormányzat azokra, akik továbbra sem veszik igénybe a szennyvízelvezetést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!