Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Július 01. 08:52, hétfő | Helyi
Forrás: MTI, fotó: philips.hu

Több mint egymilliárd forintos fejlesztés a Philips tamási üzemében

Több mint egymilliárd forintos fejlesztés a Philips tamási üzemében

Több mint egymilliárd forintos projekt keretében fejleszti a LED alapú világítástechnikai részlegét a Philips IPSC Tamási Kft. - közölte a cég az MTI-vel

Tájékoztatásuk szerint a cég az Új Széchenyi Terv 496 millió forintos támogatásával összesen egymilliárd 169 millió forintos beruházással átalakítja az üzem két csarnokát, tesztelő labort és porfestő üzemet építenek, illetve sóködkamrát hoznak létre. A teljes kivitelezés várhatóan 2013. novemberben fejeződik be.
A projekt célja a LED alapú világítástechnikai rendszerek fejlesztését végző kutatás-fejlesztési részleg létrehozása, és az egyedileg testre szabható LED-technológiájú megoldások gyártó kapacitásának kialakítása; a gyáregység három éven belül európai szintű termelési központtá kíván válni a testreszabott LED-termékek szállítójaként - írták.
A tamási üzem 2008-ban a Partners in Lightning International 2007-es felvásárlásával lett a Philips professzionális lámpatestek üzletágának egyik fontos gyártóbázisa, ahol a cég korábbi közlése szerint elsősorban beltéri felhasználásra szánt lámpatestek készülnek.
A Philips IPSC Tamási Kft. a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium céginformációs szolgálatának adatai szerint 2012-ben 8 milliárd 749 millió forint - több mint 90 százalékban exportból származó - nettó árbevételt ért el, ami 98 millió forinttal haladta meg az előző évi nettó árbevételt.
A cég adózott eredménye tavaly 257 millió forint volt, ami több mint 400 millió forinttal maradt el a 2011-es adózott eredménytől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!