Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2023. Július 15. 08:57, szombat | Bulvár
Forrás: mti

Több mint tíz évvel ezelőtti sorozatgyilkosság gyanúsítottját vette őrizetbe az amerikai rendőrség

Több mint tíz évvel ezelőtti sorozatgyilkosság gyanúsítottját vette őrizetbe az amerikai rendőrség

Az amerikai rendőrség őrizetbe vette a 11 áldozatot követelő 2010-11-es tengerparti sorozatgyilkosság gyanúsítottját a New York államhoz tartozó Long Island szigeten.

A hatóságok közölték, hogy a gyanúsított, Rex Heuermann 59 éves építész csütörtökön este került a hatóság őrizetébe lakóhelyén Massapequa Long Island-i kisvárosban. A rendőrség péntek reggel a nyomozással összefüggésben is házkutatást tartott a férfi házában.

A gyanúsítottról annyit tudni, hogy kétgyerekes családapa, aki a Long Islandhez közeli New Yorkban dolgozik 1987 óta, és építészeti konzulensként tevékenykedik.

Az ügyben a tervek szerint még pénteken bírósági meghallgatást tartanak.

Long Island tengerparti autópályája mentén 2010-ben és 2011-ben a rendőrség összesen 11 ember maradványait találta meg, a legtöbbet Gilgo Beach város közelében. Az áldozatok közül 7-et sikerült azonosítani, mindannyian fiatal nők voltak, akik az akkori beszámolók szerint szexmunkásként dolgoztak. A Szövetségi Nyomozó Iroda a megakadt vizsgálatot tavaly egy új nyomozócsoport, a Gilgo Beach-i munkacsoport megalakításával próbálta felgyorsítani.

Az elmúlt években a hatóságok többször adtak hangot annak a véleménynek, miszerint valószínűtlen, hogy egyetlen tettes állna a gyilkosságok mögött.

Címkék: sorozatgyilkos, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 09:45, csütörtök | Bulvár

Ebben a szobában lakott az a magatehetetlen asszony, akinek a halála miatt gyermekeivel szemben indult eljárás

Nem gondozták magatehetetlen édesanyjukat azok a 40 és 41 éves veszprémi testvérek, akik ellen emberölés bűntette miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

2024. Február 23. 06:00, péntek | Bulvár

Megsemmisült a Föld légkörében az ERS-2 földmegfigyelő műhold

Az előrejelzéseknek megfelelőan szerdán belépett a sűrű légkörbe és csaknem három évtized után megsemmisült az ERS-2 (European Remote Sensing Satellite-2) európai földmegfigyelő műhold - közölte a urvilag.hu hírportál.