Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2023. Április 11. 07:40, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több órára kisüt a nap, tavaszias időnk lesz

Több órára kisüt a nap, tavaszias időnk lesz

A markáns légköri frontok elkerülik a kontinens belső tájait, amely fölött egy többközéppontú magasnyomás helyezkedik el.

Az Atlanti-óceánon azonban egy nagy kiterjedésű ciklon örvénylik, melynek hosszan elnyúló hidegfrontja már elérte a kontinens nyugati partvidékét, de sok csapadékot nem hozott.

Ennek ellenére változatos Európa időjárása, ugyanis Délkelet-Európa felett egy magassági hideg légörvény helyezkedik el, emiatt arrafelé is több a felhő és több helyen fordul elő eső, zápor, sőt zivatar is. Ezzel együtt a hőmérséklet is jóval elmarad a szokásostól, sok helyen alig haladja meg a 10 fokot a csúcshőmérséklet.

Másutt ugyanis már jellemzően 15 fok felett alakulnak a maximum-hőmérsékletek, sőt az Ibériai-félsziget déli felén már 30 fok körüli értékek is előfordulnak.

A Kárpát-medence időjárását hétfő estig még a fokozatosan leépülő magassági hidegörvény, majd kedden már a hosszan elnyúló hidegfront alakítja.

Várható időjárás kedd éjfélig:
------------------------------

Az Alföldön általában felhős idő valószínű míg másutt gomolyfelhős, napos idő várható az esti órákig. Késő estig keleten az eső, zápor, mellett néhol zivatar is előfordulhat. Éjszakára csökken a felhőzet, főként a Dunántúlon átmenetileg az ég is kiderülhet. Elsősorban északkeleten köd is képződhet.

Kedden főként az ország keleti kétharmadán erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett még több órára kisüt a nap, viszont nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és délutántól szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között valószínű, de több helyen előfordulhat talajmenti fagy, a fagyzugos helyeken gyenge légköri fagy is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 19 fok között várható.

Címkék: időjárás, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni