Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2017. Március 27. 09:15, hétfő | Helyi
Forrás: Tamási Táj

Több pénzből gazdálkodhatnak a sportegyesületek

Több pénzből gazdálkodhatnak a sportegyesületek

Az alaptámogatás és a működési támogatásra pályázható összeg is emelkedik az idén.

A képviselő-testület 2009-ben szabályozta újra az önkormányzat helyi sporttevékenységével kapcsolatos feladatait, valamint a sport helyi pénzügyi támogatásának rendszerét. Szerencsére azóta fokozatosan növekszik a sportszervezetek száma, ezzel arányosan az önkormányzati támogatás mértéke is.
A tavalyi évben 5,3 millió forintból gazdálkodhattak azok a sportegyesületek, akik nem vettek igénybe társasági adótámogatást. Idén ez az összeg emelkedik, már 6,3 millió forintra pályázathatnak. Alaptámogatás jár minden olyan egyesületnek, amely olimpiai sportágat képvisel, és utánpótlás neveléssel foglalkozik. Ezen kívül főleg eredményességi alapon, valamint attól függően, hogy hány utánpótláskorú gyereket foglalkoztatnak, külön működési támogatásra is pályázhatnak. A 6,3 milliós kereten felül különböző sportrendezvények szervezésére további 1 millió forintot különített el a testület. Ide bármelyik olyan sportegyesület pályázhat, amely nagyobb rendezvényt szervez. Újdonság még, hogy a korábbi években a társasági adótámogatás miatt a kézilabda, futball és kosárlabda egyesületek külön támogatást nem kaptak. Mivel a TAO-s pályázatoknak van önrészük, ennek könnyebb finanszírozása érdekében mindhárom sportág egyesületét maximum 800 ezer forint támogatásban részesíti 2017-ben az önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.