Városlista
2020. szeptember 22, kedd - Móric

Hírek

2020. Szeptember 10. 13:10, csütörtök | Helyi

Több utcában is változik a forgalmi rend Tamásiban

Több utcában is változik a forgalmi rend Tamásiban

A városunkban az utóbbi években megnőtt személy- és tehergépjármű forgalom a belvárosi szűk úthálózatot jelentős terhelés alá tette, emiatt döntött a város képviselő-testülete a változtatások mellett.

A Garay, a Bezerédj, az Arany, a Csokonai és a Petőfi, valamint a Bajcsy-Zsilinszky utcák forgalmi rendjét vizsgálták felül, melynek folyamatába a Tamási Rendőrkapitányságot is bevonták. A Kossuth tér és Szabadság utca közlekedési rendje változatlanul működik majd tovább, de a gyalogos közlekedés a tervek szerint itt is megváltozik. A Bezerédj utca járműközlekedése mindkét irányban változatlanul megmarad. A Garay utca járműközlekedését visszaállítják, azaz mindkét irányban lehet majd közlekedni. Megszűnik az Arany János utca kétirányú járműközlekedése, az egyirányúvá alakul át a Kossuth tértől lefelé, egészen a Garay-Bezerédj utcákig, valamint egyirányúvá válik a Deák Ferenc utca csatlakozásától. A Petőfi utcában a Szabadság utca felőli – jelenleg murvás – útcsatlakozásig a kétirányú forgalom változatlan marad, de onnantól a Móricz lakótelepig egyirányú forgalom lesz majd megengedett. A Csokonai utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca egyes részein az úttesten való várakozás tilos lesz. A Kossuth tér gyalogos közlekedése kijelöltté válik, a tér alsó felén lesz lehetőség a gyalogos közlekedésre. A változások életbe lépésének időpontjáról külön értesítik majd a lakosságot.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 13:35, hétfő | Helyi

A művelődési központ természetjáró csoportja újra bebarangolja hazánk legszebb tájait

A tamási természetjárók szeptember 26-án ismét útra kelnek, buszuk reggel 8 órakor indul a tamási Kossuth térről a Velencei tó partján fekvő Dinnyésre.

2020. Szeptember 21. 13:33, hétfő | Helyi

Egy időben táncolnak együtt hétfőn

Szeptember 21-én, hétfőn 17 órakor az ország különböző pontjain - Tamásiban is - egy időben szólaltatják meg zenéjüket a Szenior Örömtánc csoportok, hogy együtt táncoljanak a demenciával élőkért.

2020. Szeptember 16. 16:47, szerda | Helyi

Kötelező a maszk használata a tamási piacon

Porga Ferenc, a város polgármestere hívta fel a figyelmet arra, hogy a maszk használata ismét kötelező lesz a piacon, már holnap is.

2020. Szeptember 16. 16:46, szerda | Helyi

Több vasúti baleset is történt

A Tamási Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök kettő anyagi kárral végződő baleset helyszínén intézkedtek.