Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2018. November 12. 13:33, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: MTI

Többfelé továbbra is kifogásolt a levegőminőség

Többfelé továbbra is kifogásolt a levegőminőség

Már sehol sem számít egészségtelennek, de több településen még mindig kifogásolt a levegő minősége a magas szálló por (PM10) koncentráció miatt.

A Tisztifőorvos Facebook-oldalán hétfőn azt írták: számos helyen továbbra is kifogásolt volt a levegő minősége az országban. Budapesten, Debrecenben, Dunaújvárosban, Egerben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Putnokon, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Vácon, Várpalotán, Veszprémben továbbra is meghaladt az egészségügyi határértéket a kisméretű aeroszol részecskék koncentrációja.

Mint kiemelték: elsősorban a helytelen lakossági tüzelés következtében a levegőminőség késő délután és este általában romlik.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ külön felhívta a kerékpárral közlekedők figyelmét, hogy rossz levegőminőség esetén lehetőleg kerüljék a forgalmas útvonalakat és viseljenek megfelelő védőmaszkot. A gyermekek egészségének megóvása érdekében arra figyelmeztetnek, hogy a gyermekek lehetőleg kevesebb időt töltsenek a szabadban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden még mérsékelt marad a légmozgás. Szerdán várható, hogy többfelé megélénkül, néhol megerősödik a szél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.