Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Szeptember 01. 15:34, péntek | Helyi
Forrás: teol.hu

Tolna Megye Közszolgálatáért Elismerésben részesült Kissné Herczeg Anikó

Tolna Megye Közszolgálatáért Elismerésben részesült Kissné Herczeg Anikó

A Vályi Péter Szakképző Iskola igazgató helyettese a város kulturális és sportéletében egyaránt komoly szerepet vállalt

Idén a Kranzlein Néptánc Egyesületet, Matókné Kapási Julianna művészeti vezetőt, Tarr János vállalkozót, Jámbor Attila edzőt, Tóth Ferenc volt kormánymegbízottat, a Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, Kissné Herczeg Anikó igazgató helyettest, valamint Kult Imréné igazgatót díjazta Tolna megye.

Bár nem példa nélküli, mégis különleges módon ünnepelt a megye az idén, hiszen a Tolna Megyei Önkormányzat úgy döntött: Tolna Városát választja mind helyszínnek, mind partnernek, hogy a megyei közgyűlés megyenapi ünnepi ülését megtartsa, és a hagyományokhoz híven átadja kitüntető díjait a térséget gyarapító embereknek.

Az ünnepi eseményen résztvevőket a Tolna Megyei Közgyűlés képviseletében Kovács János polgármester, Potápi Árpád János országgyűlési képviselő, államtitkár, valamint a helyszínt adó Tolna város polgármestere, Appelshoffer Ágnes köszöntötte. Az ünnepi beszédeket követően Fehérvári Tamás a Közgyűlés elnöke adta át a Megyei kitüntető díjakat az arra érdemeseknek.

Idén Babits Mihály-díjban részesült a helyi hagyományok ápolásában és továbbörökítésében vállalt három évtizedes magas színvonalú népművészeti és hagyományőrző tevékenysége, a néptánc kultúra iránt fogékony ifjú korosztályok összefogásában, a német népművészet és -tánc értékeinek közkinccsé tételében végzett elkötelezett munkája elismeréséül a Kranzlein Néptánc Egyesület. A díjat Köhlerné Koch Ilona, az egyesület vezetője vette át.

Bezerédj István-díjjal jutalmazták Matókné Kapási Juliannát, aki országosan is elismert, rendkívül elkötelezett tehetséggondozói munkájával, a megyeszékhely kulturális életét meghatározó és formáló példaértékű tevékenységgel, és a közművelődés terén is elért jelentős eredményeivel érdemelte ki az elismerést.

Több évtizedes szakmai munkája, innovatív és értékközpontú gondolkodása, elhivatott és széles látókörű vezetői munkája, a megye fejlődéséért, a települések és közösségeik javára végzett fáradhatatlan, magas színvonalú tevékenysége elismeréséül Tarr János vállalkozó kapta a Beszédes József-díjat.

Sipos Márton-díjat vehetett át Jámbor Attila edző több évtizedes, nemzetközi szinten is rendkívül eredményes sportkarrierje, kiváló sportszakmai és vezetői munkája, a szabadidősport szervezésében vállalt fáradhatatlan tevékenysége, a megyeszékhely kajak-kenu sportéletének fellendítése érdekében végzett elkötelezett munkája elismeréséül.

Ebben az évben a Tolna Megyéért-díjat Tóth Ferenc volt kormánymegbízott érdemelte ki áldozatos és elhivatott munkájával, helyi politikusként szülőfalujáért, országgyűlési képviselőként térségéért, kormánymegbízottként pedig egész Tolna megye közigazgatási rendszerének újjáépítésében és megszilárdításában vállalt szerepéért.

A Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tolna megye tűz és katasztrófák elleni védelmét szolgáló példaértékű tevékenysége kitüntetéseként Tolna Megye Közbiztonságáért Elismerésben részesült.

Tolna Megye Közszolgálatáért Elismerésben idén ketten részesültek. Kissné Herczeg Anikó igazgató helyettes a Tamási Vályi Péter Szakképző Iskolában két évtizede kifejtett igényes, alapos és diák-centrikus pedagógusi tevékenysége, Tamási kulturális és sportéletében vállalt szerepe okán, illetve Kult Imréné igazgató közel két évtizedes lelkiismeretes, a kultúra szolgálatába állított céltudatos és lelkiismeretes munkavégzése elismeréseként.

Szintén a Megyenapon adta át a Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége a megyei németség szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett emberek elismeréseit. Idén „A Tolna Megyei Németségért” nívódíjat a megye és Bautzen járás közötti kiváló kapcsolatokért, kiemelten az egészségügyi, szociális intézmények közötti együttműködések kialakításáért végzett önzetlen munkájáért Reiner E. Rogowski, valamint magyarországi német népzene-kultúra gyűjtése, ápolása érdekében vállalt több évtizedes áldozatos munkájáért, a stájer–citerán alapuló német népzene újraélesztéséért és a német nemzetiségi oktatásban kifejtett oktatói – nevelői munkájáért Németh Tibor kapta. A díjakat Dr. Józan – Jilling Mihály, a Tolna Megyei Német Kisebbségi Önkormányzatok Szövetsége elnöke és Féhr György a Tolna Megyei Német Nemzetiségi területi Önnkormányzat elnöke adta át adta át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.