Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2021. Március 08. 16:48, hétfő | Helyi
Forrás: TEOL

Tolna megyében is megáll az Operett Karaván

Tolna megyében is megáll az Operett Karaván

Ingyenes operettkoncertet adnak ötven nap alatt száz hazai településen a Budapesti Showszínház művészei idén nyáron, Tolna megyében is több helyszínen láthatjuk majd őket.

Ingyenes operettkoncertet adnak ötven nap alatt száz hazai településen a Budapesti Showszínház művészei idén nyáron. Tolna megyében Bölcskén, Gyönkön és Alsónyéken már biztosan megáll az Operett Karaván, de a lista még bővülhet. Az Operett Karaván világrekord-kísérlete egy egyedi, külön erre a célra kialakított mozgó kamionszínpad segítségével valósul majd meg. Záhonytól Harkáig szinte harminc kilométerenként megállnak majd a Budapesti Showszínház művészei. Az országjárás természetesen akkor indul el, ha erre a jogszabályi keretek lehetőséget adnak, de a jelenlegi tervek alapján augusztus közepén útnak indul az első karaván. Tolna megyében Bölcskén, Gyönkön és Alsónyéken már biztosan megáll az Operett Karaván, de a lista még bővülhet, ha az önkormányzatok elküldik igénylésüket a Showszínháznak. Az esemény külön érdekessége, hogy a nagyvárosok mellett olyan településekre is eljut majd a produkció, amelyeken még soha nem volt operett- előadás, hiszen se színházépület, se kultúrház nem működik a körzetükben, így az idősebb korosztálynak hatalmas meglepetés és ajándék lesz ez a kezdeményezés. Az Operett Karaván útjáról egy tízrészes dokumentumfilm is készül, melyben az érintett települések kulturális emlékeiről beszélgetnek az operettgála szereplői a települések vezetőivel, illetve meglátogatják nevezetességeiket, kulturális intézményeiket is. Az országjáró körút egyik kiemelt célja hazánk gyönyörű tájainak népszerűsítése, valamint a turizmus és vendéglátás fellendítésének elősegítése. Az Operett százszor! című eseménysorozat világrekord is lehet, hiszen egymás után ilyen sok operett-előadás még sehol, soha nem volt a világon, így a Budapesti Showszínház Guiness-rekord-kísérletként jelenti be az országos körútjukat. A művészeknek és a szervezőknek nagy kihívás lesz végighaladni a közel tizenötezer kilométeres úton, de várják már az indulást, hiszen életük egyik legnagyobb kalandja vár rájuk ezen az utazáson.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 10. 10:03, csütörtök | Helyi

Felfüggesztették a Vasút utcai hulladékfeldolgozó tevékenységét

A város jegyzője felszólította a Kft. ügyvezetőjét, hogy a technológiához kapcsolódó épületeket, berendezéseket helyezze üzembe, és a feldolgozást kezdje meg.

2021. Június 08. 09:18, kedd | Helyi

Június 4-étől országszerte hallhatunk verseket a vasút- és buszállomásokon

Többek között a siófoki, a pécsi, a kaposvári, a szekszárdi vasútállomásokon lehet majd verseket hallani, emellett a Volánbusz Bonyhádi, Paksi, Szekszárdi, Siófoki és Pécsi autóbuszállomásain.

2021. Június 08. 09:17, kedd | Helyi

Ittasan okozott balesetet

A rendőrök a helyszínen két férfit igazoltattak, akik mindketten jól láthatóan ittas állapotban voltak.

2021. Június 04. 15:39, péntek | Helyi

Átadták az Év turistaháza 2020 díjat

A járványügyi intézkedések enyhítésével a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. képviselői átvehették „Az Év Turistaháza 2020.” díjat Lengyel Annafürdőn, és átadhatták a Szentkúti kunyhó-Ökoház egy további fejlesztését.