Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2021. Március 25. 09:43, csütörtök | Helyi
Forrás: TEOL

Tolnában a 60 év feletti korosztály tagjai védve lesznek

Tolnában a 60 év feletti korosztály tagjai védve lesznek

A most kezdődött, szerdától szerdáig tartó oltási héten 10-11 ezer első és második körös oltásra kerül sor Tolna megyében, a hatvan év feletti korosztály tagjai már védve lesznek.

Kedden ismét oltóanyag érkezett Tolna megyébe – mondta dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán tartott keddi sajtótájékoztatón. A hűtőteremben 600 AstraZeneca és 576 Sinopharm, a Tolna Megyei Balassa János Kórházban 4600 Pfizer oltóanyag már itt van, ezen felül a napokban érkezett a második oltásokhoz 6700 Sinopharm vakcina is. A kormánymegbízott beszélt arról is, hogy a felvilágosító programnak köszönhetően az oltástól tartózkodók közül is egyre többen meggondolják magukat, s igénylik a védőoltást. Így a most kezdődött, szerdától szerdáig tartó oltási héten 10-11 ezer első és második körös oltásra kerül sor, a hatvan év feletti korosztály tagjai már védve lesznek. Hogy ez így legyen, az oltóanyagot a megye hat járásába úgy osztják el, hogy figyelembe veszik, hol hány hatvan év feletti, oltásra jelentkezett ember él. Felhívta ismételten a figyelmet arra, hogy a vírus újabb mutánsa nagyon agresszíven támad, ezért fontos, hogy minél többen megkapják az oltást. Az ügyészségeken, bíróságokon dolgozók két héttel ezelőtt már megkapták az első oltást, a napokban pedig a NAV-nál dolgozók is sorra kerülnek. A héten a nemzetgazdasági szempontból kiemelkedő fontosságú Paksi Atomerőmű szakembereinek immunizálása is megkezdődik.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 10. 10:03, csütörtök | Helyi

Felfüggesztették a Vasút utcai hulladékfeldolgozó tevékenységét

A város jegyzője felszólította a Kft. ügyvezetőjét, hogy a technológiához kapcsolódó épületeket, berendezéseket helyezze üzembe, és a feldolgozást kezdje meg.

2021. Június 08. 09:18, kedd | Helyi

Június 4-étől országszerte hallhatunk verseket a vasút- és buszállomásokon

Többek között a siófoki, a pécsi, a kaposvári, a szekszárdi vasútállomásokon lehet majd verseket hallani, emellett a Volánbusz Bonyhádi, Paksi, Szekszárdi, Siófoki és Pécsi autóbuszállomásain.

2021. Június 08. 09:17, kedd | Helyi

Ittasan okozott balesetet

A rendőrök a helyszínen két férfit igazoltattak, akik mindketten jól láthatóan ittas állapotban voltak.

2021. Június 04. 15:39, péntek | Helyi

Átadták az Év turistaháza 2020 díjat

A járványügyi intézkedések enyhítésével a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. képviselői átvehették „Az Év Turistaháza 2020.” díjat Lengyel Annafürdőn, és átadhatták a Szentkúti kunyhó-Ökoház egy további fejlesztését.