Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Szeptember 23. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Átrendeződik a hazai informatikai piac

Átrendeződik a hazai informatikai piac

Az elmúlt két évben tapasztalható globális gazdasági átalakulás a hazai informatikai szektort sem kerülte el.

A változás a korábbiaktól eltérő működésbeli hozzáállást kíván a kisebb cégek mellett a nagyvállalatoktól is, ezért az ágazat jelenleg vezető cégeinek jelentős piacvesztése és háttérbe szorulása várható.

Az új piaci klíma azonban biztosítja a folyamatos növekedés lehetőségét a változáshoz alkalmazkodó és az új lehetőségeket meglátó cégek számára, így az Enterprise cégcsoportnak is. Az üzletileg kritikus nagyvállalati és kormányzati igényekben rejlő növekedési potenciált felismerve, az Enterprise Communications Magyarország Kft. az informatikai piacot mozgató alkalmazásfejlesztéssel, valamint teljes körű IT tanácsadással válaszol a piac kihívásaira, és a komplex igényeket lefedő portfólióval Enterprise Group néven folytatja tovább tevékenységét.

A gazdasági erőviszonyok világszinten tapasztalható folyamatos változása a hazai piacok résztvevőit sem hagyja érintetlenül. A magyar gazdaság meghatározó ágazatának, az informatikai szektor szereplőinek azonban több okból is fel kell készülniük a változásra: az állam- és közigazgatási területen jelentkező új elképzelések és az ehhez kapcsolódó európai szintű követelmények új helyzetet teremtenek. Az átrendeződéshez nagyban hozzájárul továbbá a nagyvállalati szektor speciális megoldásokra vonatkozó igénye, továbbá az IT alkalmazások fejlesztésének térnyerése, amely a piac aktuális mozgatórugója. A változást figyelmen kívül hagyó, illetve a helyzetet rugalmatlanul kezelő nagyvállalatok könnyen elveszhetik eddig biztosnak vélt többmilliárd forintos piaci részesedésüket és ezzel meghatározó ágazati pozíciójukat. Az átrendeződés körülményei között ezért kizárólag a változást előrelátó, és az arra dinamikusan reagáló IT vállalatoknak lesz lehetőségük a növekedésre és a fejlődésre.

Az informatikai piac új irányait előrelátva a tavalyi tulajdonosváltást követően az Enterprise Communications Magyarország Kft. stratégiai átalakulás mellett döntött. Az Enterprise Group néven továbbműködő cégcsoport, kibővített portfólióval, új üzletágakkal, innovatív IT technológiai megoldásokkal, és nem utolsósorban határozott üzleti tervekkel készül piaci részesedésének növelésére.

Az Enterprise Group jogelődje 2010-es üzleti évben 2 milliárd forintos árbevételt ért el, amely elsősorban a hagyományos vállalati telekommunikációs megoldások szállításából és ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokból származott. A portfólió bővítésével és az új piacokon történő részesedés növelésével a cégcsoport idén 2-2,2 milliárd forint összegű árbevétellel számol a csökkenő telekommunikációs árbevétele mellett, míg üzleti eredménye a többszörösére nő. A megfogalmazott üzleti tervek szerint 2012-re az eredmény további 25 százalékos növekedését várja a vállalat. Az Enterprise csoport szintű munkatársainak száma jelenleg 57 fő, azonban év végére jelentős létszámbővítés szerepel a tervek között. A portfólió-bővítést és átalakítást követő munkahelyteremtés tovább folytatódik és a következő években az Enterprise Group alkalmazotti létszáma várhatóan 100 fölé emelkedik majd.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt