Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2017. Február 11. 12:01, szombat | Külföld
Forrás: mti

Trump új rendeletet tervez a beutazás szigorítására

Trump új rendeletet tervez a beutazás szigorítására

Donal Trump amerikai elnök új rendelet kiadását fontolgatja, miután egy fellebbviteli bíróság csütörtökön elutasította a beutazási rendelete végrehajtásának felfüggesztése ellen beadott kormányzati fellebbezést.

Az elnök péntek délután azt mondta, hogy valószínűleg nem nyújt be fellebbezést a csütörtöki döntés után - amellyel a háromtagú bíróság helybenhagyta egy seattle-i szövetségi bíró határozatát a beutazást szigorító elnöki rendelet felfüggesztéséről -, hanem lehet, hogy átírja a rendelet egyes részeit, vagy akár "teljesen új" rendelet kiadására is sor kerülhet.

Trump az elnöki különgépen fejtegette ezt az őt kísérő újságíróknak, miközben a floridai Palm Beachen lévő üdülőkomplexumába, Mar-a-Lagóba tartott Abe Sindzó japán kormányfővel. Kifejtette: a rendelet új változatából valószínűleg kikerül majd a jogszerűen az Egyesült Államokban tartózkodókra és a zöldkártyával rendelkezőkre vonatkozó beutazási szigorítás.

Megismételte azt, amit Abe Sindzóval közös washingtoni sajtóértekezletén mondott: várhatóan a jövő hét elejéig megteszi a szükséges lépéseket, és szerinte a jogi vitából a kormány kerül ki győztesen. "Megnyerjük ezt a csatát, a kellemetlen csak az, hogy eltart majd egy ideig (...), de sok megoldási lehetőségünk van, köztük például egy teljesen új elnöki rendelet kiadása" - jelentette ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik