Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 28. 07:13, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Tusványos - DK: Orbán Viktor nem érti a 21. századi világot

Tusványos - DK: Orbán Viktor nem érti a 21. századi világot

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen elmondott beszédéből az derül ki, hogy "nem érti a 21. századi világot, amikor nemzetállami gazdaságpolitikát tart helyesnek".

A DK-nak az MTI-hez eljuttatott közleményét jegyző Bauer Tamás, az ellenzéki párt alelnöke arra hívja fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor állításával ellentétben Magyarország haszonélvezője volt az európai integrációnak.

A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) korábban felvett kölcsön végtörlesztésével kapcsolatban a DK-s politikus megjegyezte: az ország az IMF-hitelnél drágábban vesz fel pénzt a pénzpiacokon, vagyis a visszafizetéshez szükséges pénz drágább hitelekből áll rendelkezésre, és "a visszafizetésre csak Orbán függetlenségi őrülete miatt van szükség".

Bauer Tamás szerint "Orbán tusnádfürdői szereplését azok az erdélyi hívei szervezik, akik újra meg újra vereséget szenvednek az ottani választásokon, akárcsak szlovákiai és kárpátaljai hívei".

MTI Fotó: Beliczay László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.